Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • BARRY KITSON I PETER MILLIGAN, CONVIDATS DE LUXE EN UNICÒMIC

BARRY KITSON I PETER MILLIGAN, CONVIDATS DE LUXE EN UNICÒMIC

Les trobades amb el dibuixant Barry Kitson (L.E.G.I.O.N., JLA: Año uno, Azrael, Empire, Amazing Spiderman) i el guionista Peter Milligan (Shade, Enigma, X-Statix, X-Men, Hellblazer, Greek Street), la taula redona amb els premis nacionals de còmic Paco Roca, Bartolomé Seguí, Felipe Hernádez Cava i Álvaro Pons, i la presència del dibuixant argentí Enrique Alcatena (Batman, Superman, Els 4 Fantàstics), seran, segons comenta un dels membres de l’organització d’Unicòmic, Joan Rovira, “els plats forts d’aquesta edició, que enguany organitza la dotzena convocatòria”. A més, Unicòmic tindrà altres invitats d’excepció com el famós editor Antonio Martín, que parlarà sobre la memòria del tebeo.

Del 25 al 27 de març, la Universitat d’Alacant acollirà Unicòmic, “una de les activitats més antigues que es continua fent en el campus, la qual fuig de l’aspecte comercial dels salons del còmic i potencia el contacte directe amb els autors, amb la finalitat de conèixer-los millor a ells i les seues obres”, explica Rovira. Unicòmic és, així mateix, un taller dependent del Secretariat de Cultura amb crèdits de lliure configuració, una faceta que permet “reflexionar de manera acadèmica i aportar noves idees per a l’estudi del còmic”. Unicòmic té dos vessants fonamentals: d’una banda, el matí està dedicat a aprofundir en el còmic com a art amb les intervencions d’especialistes i professors universitaris, i les vesprades es destinen a la trobada amb autors, taules redones i projeccions.

La inauguració de les jornades, el dijous 25 de març, a les 9.00 hores, a l’aula Joan Lluís Vives de la Facultat d’Econòmiques, tindrà la presència de l’autor alacantí Juaco Vizuete, autor del cartell d’enguany. Al llarg del matí es donaran cita ponències que tractaran temes tan diversos com el còmic en Internet, la immigració en el còmic contemporani i el projecte del còmic en homenatge a Miguel Hernández en el centenari del seu naixement.

El divendres 26 de març, a les 17.00 hores, hi haurà la trobada amb els premis nacionals a la Seu Ciutat d’Alacant, després de la qual s’efectuarà una taula redona per a analitzar “el significat del premi i la seua contribució a la dignificació del còmic i a la difusió de l’obra dels autors guardonats”, afirma Rovira. L’endemà, en el mateix espai i a partir de les 17.00 hores, es portarà a terme la trobada amb els autors Peter Milligan i Barry Kitson.

Consulta el programa complet en http://www.unicomic.es

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464