Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA COMPLEXITAT DE LA SENZILLESA AMB RAFAEL CALVO, AL PARANIMF

LA COMPLEXITAT DE LA SENZILLESA AMB RAFAEL CALVO, AL PARANIMF

“Senzilla és una cullera, però també és útil. Senzilla és una corda per a estendre la roba; el que és senzill és estendre la roba, però la corda és molt complicada. Senzilla és una línia traçada en un full en blanc, senzilla és la imatge que es reflecteix sobre les aigües, senzilla és l’ombra que projecta el nostre cos il•luminat pel sol, però aquests elements són senzills mentre no s’entre en esbrinaments sobre per què es donen. Jo em pregunte si és senzill ésser senzill”.

Amb aquesta premissa es presenta el pròxim 16 de març, a les 20.00 hores, al Paranimf de la Universitat d’Alacant, el monòleg Un hombre sencillo, interpretat pel prestigiós actor i doblador Rafael Calvo, a càrrec de la companyia Teatro de la Sombra. Calvo, que s’inicia en el teatre en grups aficionats de Benidorm, ha treballat tant en el cine com en el teatre i la televisió. En cine ha col•laborat amb directors com Fernando Fernán Gómez i Julio Sánchez Valdés, i en televisió ha participat en sèries d’èxit com El joven Picasso, dirigida per Juan Antonio Bardem, Médico de familia i El comisario.

No obstant això, en el doblatge és on Calvo desenvolupa la major part de la seua activitat professional: pel•lícules de distribució, comercials, nombrosos personatges de dibuixos animats i sèries com ara Dallas, Falcon Crest o Santa Bàrbara. En documentals ha prestat la veu a actors de la categoria de Sean Connery, Morgan Freeman, Danny Glover, William Holden o Marcello Mastroianni i directors com Alfred Hitchcock i Brian de Palma.

Per la seua banda, el Teatro de la Sombra naix el 2006. La companyia està integrada pels actors María Jesús Hoyos i Rafael Calvo, l’actor i director Alejandro Arestegui i l’autor Javier García-Mauriño Múzquiz. Teatro de la Sombra pretén fer un treball compromès amb la realitat i el discórrer diari d’aquesta, procurant en cada espectacle aconseguir el doble objectiu de convidar a la reflexió i entretenir.

Entrades a la venda a la llibreria Compas de la UA, Fnac, Servicam i una hora abans de l’actuació al Paranimf de la UA. Preu: 5 €.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464