Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • RESCABALAMENT DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE MIGUEL HERNÁNDEZ

RESCABALAMENT DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE MIGUEL HERNÁNDEZ

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, lliurarà als familiars del poeta Miguel Hernández la Declaració de Reparació i Reconeixement Personal, en virtut de la Llei 52/2007, de la Memòria Històrica. L'acte tindrà lloc divendres que ve, 26 de març, a les 17.30 hores, en la Seu de la Ciutat de la Universitat d'Alacant.

La cerimònia contarà amb la participació del ministre de Justícia, Francisco Caamaño, la ministra de Cultura, Ángeles González Sinde, el rector de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda, i el president de la Comissió Executiva del Centenari de Miguel Hernández, José Carlos Rovira.

Per part del poeta està previst que recullan el document de reparació i rescabalament dos dels familiars més directes del poeta, la seua néta, María José Hernández, i la seua nora, Lucía Izquierdo.

L'acte, al que només es podrà accedir amb invitació, contarà amb la participació del poeta Marcos Ana, autor d'un dels primers homenatges dedicats a Miguel Hernández celebrat en el penal de Burgos en 1960. Marcos Ana oferirà una lectura de poemes.

Aquest acte de reconeixement se situa en el marc de les activitats organitzades aquest any, amb motiu del Centenari del Naixement de Miguel Hernández, entre les quals es troben exposicions, conferències, recitals, concerts i diferents edicions de l'obra del poeta, entre d'altres.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464