Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • SPIRITUALIM CANTIONUM. MÚSICA ITALIANA I ALEMANYA DEL SEGLE XVII

SPIRITUALIM CANTIONUM. MÚSICA ITALIANA I ALEMANYA DEL SEGLE XVII

El pròxim 15 de març, a partir de les 20.00 hores, la cocatedral de Sant Nicolau acollirà el concert Spiritualim Cantionum. Música italiana i alemanya del segle XVII, a càrrec de l’Ensemble Troparion. El concert està inclòs en el cicle Música per a la Setmana Santa, Música per a la Pau, organitzat pel Vicerectorat d’Extensió Universitària.

Al llarg del segle XVII es van publicar nombroses col•leccions de motets per a veu, duos i trios destinats a ser cantats a l’església o en celebracions religioses privades. El programa del concert està compost per una selecció de motets a una, dues i tres veus i inclou tant música italiana com música alemanya, i també música instrumental per a tecla. En el recital es poden apreciar els nombrosos punts de contacte existents entre els dos estils. En la majoria dels casos únicament és l’idioma el que els diferencia.

El treball que va fer Heinrich Schütz i altres compositors de la seua generació per a crear música religiosa adaptant-la al text alemany amb la finalitat de mantenir l’emoció del vers llatí té els exemples més aconseguits en les composicions d’aquest músic.

Des de la creació de l’Ensemble Troparion, dirigit per Achim Schulz, el seu principal objectiu ha sigut la realització d’esdeveniments musicals de tot tipus, en espais convencionals i no convencionals, que abasten un ampli espectre d’estils. Atesa la diversitat musical encarada, Troparion és un grup que, tenint una formació de base de dos músics, pot incrementar aquest nombre depenent de les necessitats del repertori abordat. Ensemble Troparion ha actuat en cicles i festivals de música antiga com els de Sevilla, Còrdova, Cadis, Alacant i Camerino (Itàlia) entre uns altres. Ensemble Troparion està dirigit per Achim Schulz.


Intèrprets
Ensemble Troparion:
Achim Schulz - tenor i direcció
Beatrice Voellmy - soprano
Sergio Iglesias - altus
Silvia Márquez - orgue/clavicèmbal

Programa
Motets a 1, 2 i 3 veus de Heinrich Schütz, Alessandro Grandi, Maurizio Cazzatti i altres.
Obres per a tecla de diversos compositors.

Entrada lliure limitada a la capacitat del local

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464