Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • CONCERT DE L'ORQUESTRA DE LA UNIVERSITAT DE GRANADA

CONCERT DE L'ORQUESTRA DE LA UNIVERSITAT DE GRANADA

Dissabte que ve, 8 de maig, a les 20.00 hores, tindrà lloc el concert de l'Orquestra de la Universitat de Granada, dirigida per Gabriel Delgado, amb la interpretació solista del clarinetista Francisco Fernández Vicedo. La formació interpretarà un repertori integrat per: Obertura de La Scala di seta, de G. Rossini; Andante i Allegro (per a clarinet i cordes), d'Hilarión Eslava; Pícola fantasia per a clarinet, de J. Canepa, i Simfonia núm. 40 en sol menor K. 550, de Wolfgang Amadeus Mozart.

L'orquestra va ser creada el curs 2006-2007 sota els auspicis del Vicerectorat d'Extensió Universitària i Cooperació al Desenvolupament. L'orquestra pretén combinar una labor formativa de qualitat amb una labor concertística, de difusió cultural i de representació institucional, i portar la música a tots els racons de la comunitat universitària. Des de la seua fundació, l'orquestra té la direcció artística de Gabriel Delgado i la coordinació general de Miguel Angel R. Laiz.

L'orquestra va fer la seua presentació oficial al juny de 2007, en el creuer de l'Hospital Reial, amb motiu del lliurament dels premis a la creació artística de la Universitat de Granada. Cada temporada ofereix actuacions en diversos llocs de Granada i província, com també un cicle de concerts en diferents patis emblemàtics d'edificis universitaris. El 2008 va interpretar un concert conjunt amb la European Union Chamber Orchestra a l'Hospital Reial, a més d'unes classes magistrals a càrrec dels solistes d'aquesta orquestra mundialment famosa. La temporada actual, 2009-2010, de la OUGR inclou concerts a Ceuta, Tetuan, Jaén i Alacant, a més de participar per primera vegada en el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada.

El director

Es va graduar en violoncel en els conservatoris superiors de Còrdova i Granada; entre 1994 i 2001 cursa estudis de postgrau en la Louisiana State University (EUA) amb Dennis Parker (violoncel) i Michael Butterman (direcció d'orquestra) i aconsegueix el Màster of Music i el Doctorate in Musical Arts. Ha sigut director assistent de la Louisiana State University Symphony Orchestra i titular de les orquestres dels conservatoris professionals de Granada i Sevilla i Superior de Granada amb les quals ha fet concerts simfònics, espectacles de ballet i escenes d'òpera. En l'actualitat és director artístic i musical de la Jove Orquestra Simfònica de Granada, i també de l'Orquestra de la Universitat de Granada, a més d'ocupar una càtedra de violoncel i música de cambra en el Reial Conservatori Superior de Música “Victoria Eugenia” de Granada.

Recollida d'invitacions a la sala Aifos de la UA.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464