Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL CENTRE BENEDETTI CULMINA EL SEU CICLE DE TEATRE AMB LA REPRESENTACIÓ DE MUJERES

EL CENTRE BENEDETTI CULMINA EL SEU CICLE DE TEATRE AMB LA REPRESENTACIÓ DE MUJERES

El Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la Universitat d’Alacant culmina el cicle dedicat al Teatre Llatinoamericà Contemporani: Tendències i Autors, amb la representació de l’obra Mujeres, de Luis Masci. La representació tindrà lloc dilluns que ve, dia 17 de maig, a les 11.15 hores en el Paranimf de la Universitat d’Alacant i serà a càrrec dels alumnes del quart curs d’interpretació textual de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia.

Aquesta obra de Luis Masci, dirigida per César Oliva Bernal, parla de dones que han sigut víctimes de tortures. Amb dues històries en principi independents, una presenta la situació patida per les dones torturades durant la repressió post colpista d’Uruguai i l’altra, la de les dones troianes, víctimes de la violència dels grecs.

El cicle de conferències –que es desenvolupa des del passat 20 d’abril– acaba el dimarts, dia 18 de maig, a les 13 hores, amb la conferència del professor de la Universitat de Múrcia César Oliva, que oferirà una aproximació al teatre de l’escriptor porto-riqueny José Luis Ramos Escobar. La ponència tindrà lloc a l’aula 13 de l’edifici A (de Filologia) de la Facultat de Filosofia i Lletres.

L’objectiu d’aquest cicle ha sigut, segons la seua directora, Beatriz Aracil, “acostar l’alumne a la multiplicitat de tendències i formes d’entendre el fet teatral que s’han desenvolupat a Amèrica Llatina en els últims 50 anys”. Per a això s’ha sotmès a revisió l’obra d’alguns dels autors de més rellevància, com el cubà Virgilio Piñera, l’uruguaià Mario Benedetti, la xilena Isidora Aguirre i el mexicà Vicente Leñero.


L’accés a la representació i a la conferència és lliure però està limitat a la capacitat de les sales.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464