Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL FILÒSOF TERRICABRAS PARLARÀ DE LAÏCITAT A LA SEU D'ALACANT

EL FILÒSOF TERRICABRAS PARLARÀ DE LAÏCITAT A LA SEU D'ALACANT


Dimecres 5 de maig de 2010, a les 20.15 hores, tindrà lloc a la Seu d'Alacant la conferència «Laïcitat en una societat plural» a càrrec del filòsof Josep Maria Terricabras. La conferència es farà en el marc d’un acte en què es presentarà l’últim número de la revista L’Espill de la Universitat de València que recull les conferències del cicle «Laïcitat i religió a Europa» organitzat per la Universitat d’Alacant. També hi intervindran Brauli Montoya, delegat de l'Institut d'Estudis Catalans a Alacant, i Gustau Muñoz, cap de redacció de la revista L'Espill de la Universitat de València.

Josep Maria Terricabras és doctor en filosofia i ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona i doctor per la Universitat de Münster (Alemanya). Ha fet llargues estades d'investigació en aquesta darrera universitat, al Saint John's College (Cambridge) i a la Universitat de Berkeley (Califòrnia). És catedràtic de Filosofia a la Universitat de Girona, on també dirigeix la Càtedra Ferrater Móra de Pensament Contemporani. És especialista en filosofia contemporània, particularment en l'obra de Ludwig Wittgenstein. Ha estat l’introductor als Països Catalans del projecte «Filosofia 3/18 (Philosophy for children)» i ha dirigit l'actualització del Diccionario de filosofía, de Ferrater Móra. És assessor de la Revista de Catalunya i membre dels consells assessors de les revistes Idees. Revista de temes contemporanis, Enrahonar i L'Espill (segona època). Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (2000).

El número de la revista L'Espill que es presenta aquest dimecres a Alacant recull les conferències sobre la laïcitat i la religió a Europa que van fer a la Seu d’Alacant el filòsof i periodista Josep Ramoneda, l’abat de Montserrat Josep M. Soler, els sociòlegs Luisa Accati i Salvador Giner, l’historiador Élie Barnavi, el jurista Elías Díaz i el teòleg Armand Puig.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464