Saltar apartados

COMUNICACIÓ I NOVES XARXES SOCIALS

Gabriel Ortas, productor de Planet 51, Carlos Galán, director de Subterfuge Records, o la Fundació Vodafone participaran en una sèrie de cursos sobre nous models de comunicació i la seua repercussió en aspectes tan heterogenis com el rock, la violència de gènere, el món empresarial o l’autonomia personal.

Les noves aportacions de l’era digital amb la implantació de les xarxes socials i la seua aplicació tant en l’àmbit personal com en el laboral, tindran reflex en cursos com el de Xarxes Socials i Comunicació: Relacions Personals i Professionals de l’Era Digital, en el qual intervindrà, entre uns altres, Gabriel Ortas, productor de la pel•lícula d’animació Planet 51, com també el de Tecnologies de la Informació: les Comunicacions i el Control per a l’Autonomia Personal, que tindrà la presència de professionals de la Fundació Vodafone Espanya. Les dues són propostes de la Rafael Altamira que s’impartiran entre el 26 i el 30 de juliol. La Seu de la Nucia, per la seua banda, proposa una introducció a la web en Recursos de la Web 2.0 per a la Informació, la Comunicació i l’Aprenentatge, en què els alumnes podran crear, dissenyar i publicar un blog. Aquest curs, de matrícula limitada, tindrà lloc del 12 al 23 de juliol.

El curs que dirigeix el periodista Manuel Campo Vidal, Empresa i Comunicació: una Assignatura Pendent, està orientat especialment a empresaris, directius i professionals de la comunicació. “Se centrarà en les tècniques eficaces, amb pràctiques d’entrevistes en televisió, cursos d’oratòria i retòrica o propostes de millora de la comunicació i la productivitat”, explica el director de la Universitat d’Estiu Rafael Altamira, José Ramón Belda.

El vessant més social i responsable de la comunicació tindrà lloc amb l’estudi de les migracions i el paper dels mitjans de comunicació per a traslladar informacions i missatges veraços en el curs Immigració, Discurs i Mitjans de Comunicació en Temps de Crisi, que organitza la Rafael Altamira i que es desenvoluparà del 5 al 8 de juliol. En el curs de la Seu Universitària de Villena Les Dones en els Mitjans de Comunicació. Violència de Gènere i Discriminació es pretén reflexionar sobre la responsabilitat i el tracte editorial dels mitjans a la dona en una època en la qual les notícies sobre violència de gènere copen les primeres portades.

Presentació mediàtica en el curs de rock

La difusió de la cultura musical en els mitjans és un altre dels enfocaments que proposa el curs de la Universitat d’Estiu Rafael Altamira Rock i Mitjans de Comunicació a Espanya. Músics com Sherpa, ex de Barón Rojo, professionals de la discogràfica Subterfuge i redactors de publicacions com Rockdelux, entre altres ponents, reflexionaran sobre la relació la música rock i la importància de la seua difusió i promoció en els mitjans de comunicació. Aquest curs es completarà amb diferents actuacions musicals a les sales Jamboree i Clan Cabaret d’Alacant.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464