Saltar apartados

CURSOS D'ESTIU PER A COMPRENDRE, MENJAR I BEURE

És innegable el creixent interès que desperten per als viatgers el patrimoni i la cultura local dels llocs que visiten. Aquest afany per conèixer i comprendre millor els llocs, en totes les seues dimensions, va més enllà de gaudir dels recursos monumentals de ciutats o pobles, i cerca descobrir també les virtuts de la gastronomia tradicional o dels bons vins que es produeixen en terres alacantines. Conèixer i gaudir aquests atractius que es mengen i es beuen, i que cada vegada són més apreciats i demandats pels visitants, és la temàtica desenvolupada en altres dues seus.

La Universitat d’Alacant, a través de diversos cursos d’estiu a les seus universitàries i altres municipis col•laboradors, aborda des de diferents enfocaments l’estudi del variat i ric patrimoni cultural, amb propostes que inclouen en els seus programes eixides de camp, tallers i tastaments. Interpretar el patrimoni cultural d’una manera activa i divertida és l’objecte del curs Introducció a la Interpretació del Patrimoni Aplicada al Municipi que tindrà lloc a Guardamar del Segura, entre els dies 12 al 16 de juliol. S’hi s’ensenyaran tècniques aplicades a millorar l’experiència cultural dels visitants i turistes. Com a complement perfecte, en les terres de la província també es pot gaudir d’altres elements de la cultura tan suggeridors com la gastronomia local.

Del 12 al 14 de juliol, en el curs Màrqueting del Vi i Iniciació a la Cultura Enològica, de la Seu de Villena, s’analitzaran les tècniques per a promocionar el patrimoni enològic. Mentre que el vessant aplicat al coneixement del patrimoni gastronòmic i enològic del Vinalopó s’abordarà en un curs de caràcter eminentment pràctic al municipi de Saix, entre els dies 8 i 10 de juliol, Patrimoni Gastronòmic i Enològic del Vinalopó. Aquesta proposta tindrà la participació del sommelier internacional Javier Espí i de diversos enòlegs dels cellers de l’àrea del Vinalopó, i inclou un taller de tastament de vins i iniciació a l’aprenentatge de tècniques de maridatge entre plats autòctons i els vins de l’entorn. El curs té el patrocini del Fons Social Europeu a través del Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior.

Matrícula oberta. Més informació en http://web.ua.es/va/cursos-verano o el telèfon
965 90 93 23.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464