Saltar apartados

EL CERVELL I LA RESPONSABILITAT PENAL

Fins a on arriba la responsabilitat davant d’un acte delictiu, i com ha de ser l’acció de la justícia? Aquesta és la pregunta que plantegen les noves investigacions en neurociència, que han descobert indicis que el cervell funciona mecànicament comandat per les seues xarxes neuronals. Aquest fet podria canviar el concepte de responsabilitat elaborat per la filosofia, base al seu torn de la responsabilitat penal.

Experts en neurociències i diferents àmbits del dret es reuniran en la Universitat d’Alacant per a abordar aquesta problemàtica i debatre entorn del replantejament de les categories fonamentals del dret penal, tals com la culpa, la imputació, la responsabilitat i per tant, les penes. Cervell i Responsabilitat Penal. La Revolució Neurocientífica i els Límits de la Responsabilitat Penal és el títol del curs que, orientat a professionals i estudiants, s’impartirà en la Universitat d’Estiu Rafael Altamira.

Entre el 5 i el 8 de juliol, s’abordaran temes com les bases neurològiques de les accions, les restriccions cerebrals del lliure albir, el concepte filosòfic de responsabilitat, i la seua aplicació als criteris jurisprudencials. El curs, dirigit pels professors de la Universitat d’Alacant Antonio Doval i Carmen Juanatey, tindrà la participació de Juan Vicente Sánchez Andrés, de la Universitat de La Laguna, Ernesto Garzón, de la Universitat de Magúncia (Alemanya) o el magistrat de l’Audiència Provincial d’Alacant, Faustino de Urquía Gómez.

Per a més informació i matrícules es pot consultar en: www.univerano.ua.es, en el telèfon 965 909 821, en horari d’oficina, o a la Secretaria de la Universitat d’Estiu Rafael Altamira situades en el campus de la UA.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464