Saltar apartados

PATOLOGIES DE L'EDIFICACIÓ

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, el 80% dels edificis visats per a reforma o restauració entre 1997 i 2007 presentaven danys en l’estructura horitzontal (bigues i forjats) i el 30% en l’estructura vertical (pilars). Extrapolant les dades indicades a una província de les dimensions d’Alacant, això comportaria que dos de cada tres edificis destinats principalment a habitatges presentaria algun dels problemes descrits. Els experts coincideixen en la importància de conèixer l’origen i l’abast d’aquests danys, principalment en els executats amb formigó. Per a això, els professors Salvador Ivorra Chorro i Javier García Barba, de l’Escola Politècnica Superior de la UA, han organitzat el curs titulat Patologia de l’Edificació: Construccions en Formigó, que s’impartirà a la Seu Universitària de la Nucia dins de l’oferta formativa d’estiu. Amb una durada de 30 hores, tindrà lloc entre el 12 i el 16 de juliol i està dirigit tant a estudiants de carreres tècniques com a professionals relacionats amb l’edificació.

En el curs es farà un recorregut fonamentalment pràctic per les patologies més freqüents i, per a completar-lo, diferents empreses del sector presentaran els últims avanços de la tècnica en possibilitats de reparació i reforç més adequades per a cada cas.

Últimes places disponibles. La matrícula estarà oberta fins a la setmana prèvia al curs. Per als matriculats de fora de la comarca, s’oferirà un servei gratuït de transport a través de reserva des del campus de Sant Vicent fins a la Nucia.

Més informació en http://web.ua.es/va/cursos-verano o telefonant al 965 90 93 23.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464