Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • UNA VISIÓ ORIGINAL SOBRE L'ÍNDIA I LES SEUES CONTRADICCIONS

UNA VISIÓ ORIGINAL SOBRE L'ÍNDIA I LES SEUES CONTRADICCIONS

El pròxim 2 de juliol, a les 20.15 hores, a la Seu Ciutat Alacant s’exhibirà una nova sessió del Documental del Mes. En aquesta ocasió es projectarà Hair India (Itàlia, 2008), de Raffaele Brunetti i Marco Leopardi, una visió original sobre l’Índia d’avui dia i les seues contradiccions, on es barreja modernitat, creixement econòmic, pobresa i tradició.

En Hair India una família humil que viu en una petita població rural emprèn un viatge de peregrinació de cinc dies fins al temple de Simachalam per entregar la seua cabellera en un acte de purificació. A Bombai, l’editora de la secció de moda d’una revista femenina decideix posar-se extensions en els cabells per a assistir a la desfilada de l’any. A l’altre costat del món, un poderós fabricant d’extensions italià espera l’arribada d’una comanda de tones de cabells procedent de l’Índia, que vendrà a preu d’or. Mentrestant, a Bangalore, el seu soci indi cerca pels temples de tota la regió el millor material per a les cabelleres més cèlebres d’orient i occident.

Els directors

Raffaele Brunetti ha sigut director i productor de documentals des de 1987. Els seus últims films s’han emès en més de 160 països i han sigut guardonats en diversos festivals internacionals. Ha rebut, entre uns altres, el Premi a l’Excel•lència Creativa en el US International Film Festival o el Globus d’Or pel film Mitumba.

Amb una trajectòria destacada com a reporter, Marco Leopardi ha dirigit més de trenta documentals, entre els quals destaquen Oltre la sbarra, un documental sobre la radiació en les àrees properes a Txernòbil, i A Perfect World, que forma part de la sèrie “Sense Fronteres” de National Geographic i ha sigut premiada com a Millor Documental del 2007 en el Big Screen Festival a Yuman (Xina).

Premis i festivals

Premi Ondas al Millor Programa Internacional. Espanya, 2009
Premi del jurat en el Guangzhou Documentary Film Festival. Xina, 2009
IDFA Amsterdam International Documentary Film Festival. Països Baixos, 2008
Hot Docs Canadian International Documentary Festival. Canadà, 2009

Fitxa tècnica

Direcció: Raffaele Brunetti, Marco Leopardi
Nacionalitat: Itàlia (2008)
Durada: 75 minuts
Gènere: social
Versió original en anglès, italià, hindi, bengalí i telugu subtitulada en castellà

Veure trailer

Entrada lliure limitada a la capacitat del local

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464