Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL CHAPÍ ACULL EL TRADICIONAL ACTE D'OBERTURA DELS CURSOS D'ESTIU DE VILLENA

EL CHAPÍ ACULL EL TRADICIONAL ACTE D'OBERTURA DELS CURSOS D'ESTIU DE VILLENA

Divendres dia 2 de juliol a les 20.30 hores, el Teatre Chapí de Villena albergarà l’acte d’obertura dels Cursos d’Estiu de la Seu Universitària, que estarà presidit per l’alcaldessa, Celia Lledó, i el rector de la Universitat d’Alacant, Ignacio Jiménez Raneda. A més de nombroses autoritats acadèmiques i municipals, l’acte tindrà la participació del president de la Cooperativa de Béns i Serveis Estudiantils, COBSE, Francisco Milà i un representant institucional de Caja Mediterráneo, en aquesta ocasió el director de l’oficina central de Villena, Raúl Richart, les dues coorganitzadores dels cursos d’estiu.

Com és tradicional, després de l’obertura tindrà lloc una actuació musical, que en aquesta ocasió serà a càrrec de la big band del Conservatori Professional de Música de Villena. Aquesta formació musical, nascuda el 2008, ha actuat en diferents auditoris tant de la ciutat com fora d’aquesta, amb gran èxit de crítica. La big band està dirigida per Francisco Serra Martínez i integrada per uns 20 alumnes del taller de jazz del conservatori. Entre els temes escollits per al concert inaugural dels cursos d’estiu destaquen alguns com La Pantera Rosa, de Henry Mancini, Hard’s day’s night, dels Beatles, o Harlem Nocturne, del clàssic del jazz Earle Hagen.


Exposició “No té nom” a la Casa de Cultura


Prèviament a l’obertura tindrà lloc el primer dels actes culturals de l’oferta estival, la inauguració de l’exposició “No té nom!”, de Diana Raznovich, amb textos d’Elena Simón, lingüista i experta en igualtat de gènere. La mostra, composta per 30 vinyetes de gran impacte visual, incideix en la importància del llenguatge com a eina per a la comunicació i transmissió de la cultura, i afavoreix l’ús del llenguatge no sexista com a instrument fonamental per a aconseguir una situació d’igualtat real i efectiva entre dones i homes, més d’acord amb la nova realitat social i legal actual. Es podrà veure a la casa de la cultura de Villena fins al 23 de juliol. La inauguració serà a les 19.30 hores i hi participarà l’artista, a qui acompanyaran diferents autoritats municipals i acadèmiques. L’entrada és lliure.

La Seu Universitària de Villena impartirà enguany un total de deu cursos de diferents àrees de coneixement. En total s’han matriculat 300 alumnes que rebran formació en música, idiomes i cultures orientals, temes socials, com el paper de la dona en els mitjans de comunicació, i tecnològics, amb dos cursos que tractaran el desenvolupament d’aplicacions web i el paper telemàtic de l’administració pública en el segle XXI. Per a completar l’oferta formativa, s’han previst una sèrie d’activitats culturals, com ara exposicions, representacions teatrals i concerts de música clàssica i moderna, amb l’actuació del cantautor Pedro Guerra, dijous que ve, dia 8 de juliol.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464