Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • PRESENTACIÓ DE LES GUIES MAPFRE 'AMB MAJOR CURA' REALITZADES PER LA UPUA

PRESENTACIÓ DE LES GUIES MAPFRE 'AMB MAJOR CURA' REALITZADES PER LA UPUA

La direcció de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant i la Fundació Mapfre han volgut aprofitar l’acte de clausura del curs d’estiu Mayores Activos, Vida Saludable. Capacitación para Educadores de Salud, per a dur a terme la presentació oficial a escala internacional de les versions idiomàtiques de les guies Amb major atenció, dirigides a la prevenció de riscos domèstics.

Les guies han sigut traduïdes per professors de la UPUA, “com a part del nostre treball d’accessibilitat, eliminació de barreres, obertura a la ciutadania i integració lingüística i cultural que està desenvolupant l’àrea de salut”, explica la seua directora, Concha Bru.

En aquesta primera fase, fruit del conveni signat a l’inici de l’any amb la Fundació, s’han traduït a l’anglès, valencià i alemany i s’ha editat un tiratge de mil exemplars en paper de la versió anglesa. No obstant això, totes les versions estaran disponibles a partir d’avui a través de la pàgina web de la Fundació Mapfre, ja que com explica la subdirectora de l’Institut de Prevenció, Salut i Medi Ambient d’aquesta, Yolanda Mingueza, “la idea és que tota la informació estiga com més accessible millor i puga arribar a ciutadans de qualsevol nacionalitat”. L’objectiu, en definitiva, és, segons Mingueza, “millorar la qualitat de vida i fomentar la prevenció d’accidents dels estrangers que viuen en el nostre país, que és als qui primerament arribarà la guia editada, però també volem posar-les a la disposició de qualsevol que vulga accedir-hi des de qualsevol part del món, per la qual cosa tots els materials, a més de poder consultar-se, es poden descarregar”. Yolanda Mingueza ha participat aquest matí en el curs de majors actius amb un taller sobre prevenció d’accidents domèstics, juntament amb l’ergònom i coordinador tècnic del Servei de Prevenció de la UA, Pedro Vicente Juan Pérez.

El curs Mayores Activos y Vida Saludable, que es va desenvolupar al llarg de tota la setmana passada a la Seu Universitària d’Alacant, ha tingut 50 alumnes matriculats, la major part professionals de diferents branques relacionades amb les persones grans. Una de les activitats que més expectació ha despertat ha sigut el taller per al Disseny i Elecció d’una Dieta Saludable, “una activitat amb un format peculiar, molt experimental, amb contingut acadèmic però molt pràctica i interactiva, que sens dubte ha aportat molta llum sobre com mantenir una dieta equilibrada i saludable amb uns paràmetres una mica més nous”, explica Concha Bru.


Més informació:
Fundació Mapfre:
http://www.mapfre.com/fundacion/es/home-fundacion-mapfre.shtml
Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant:
http://www.ua.es/upua/

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464