Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'ESCOLA D'INFERMERIA INAUGURA LA CAMPANYA DE DONACIONS DE SANG

L'ESCOLA D'INFERMERIA INAUGURA LA CAMPANYA DE DONACIONS DE SANG


PRÓXIMAS FECHAS PARA LAS DONACIONES DE SANGRE EN LA UA


Miércoles 6 de octubre

Aulario II de 9 a 13,30 y de 16 a 21 horas.

Jueves 7 de octubre

Aulario I, de 9 a 13,30 y de 16 a 21 horas.

Miércoles 27 de octubre
Facultad de Ciencias, de 9 a 13,30 y de 16 a 21 horas.

Jueves 28 de octubre
Facultad de Ciencias, de 9 a 13,30 horas.


Troba el teu moment solidari, Dóna Sang” és el lema triat pel Centre de Transfusió d’Alacant per a la campanya de donacions que es durà a terme en la Universitat d’Alacant durant el curs 2010-11. La campanya està dirigida a tots els membres de la comunitat universitària i es va iniciar el 28 de setembre en l’Escola d’Infermeria, amb l’objectiu d’aconseguir les 2.000 donacions. Al llarg del curs està previst que se superen les 50 col•lectes que es duran a terme en les diferents facultats, escoles i aularis del Campus, a més de les dues maratons solidàries dirigides especialment al personal i professorat, que tenen lloc a l’edifici de Rectorat a la tardor i primavera.

Segons el Centre de Transfusió, els joves són un dels públics més receptius al missatge de la donació i un dels grups socials que més donants nous pot aportar, encara que insisteixen que “el més important és aconseguir la fidelització del donant”.

La donació de sang és, juntament amb la defensa de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, una de les campanyes institucionals solidàries de més envergadura en la Universitat d’Alacant. La comunitat universitària, formada per més de 38.000 persones entre estudiants, professorat i personal administratiu, reuneix la franja d’edat adequada que conforma el perfil idoni per a fer créixer el nombre de donacions de sang, com també per a promoure en diferents àmbits la importància de la donació de sang.

Per a ser donant de sang no fan falta grans requisits, basta tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir d’una salut normal. La donació és un procés senzill i ràpid que sempre està supervisat per un equip mèdic especialitzat. És un acte que no produeix dolor i que no trastoca la rutina del donant, per la qual cosa és totalment compatible amb la jornada estudiantil o laboral.

Durant l’any passat la donació de sang en la província d’Alacant va incorporar prop de 12.000 nous donants, molts d’ells joves universitaris, la qual cosa permet fer-se una idea de la importància de les campanyes que es duen a terme en la Universitat d’Alacant. “No obstant això –segons els responsables del Centre de Transfusió– queda molt per fer mentre les persones s’aferren a les pors i les excuses per a no convertir-se en donants de sang”. La necessitat de sang en la província d’Alacant ha crescut amb la posada en funcionament del nou Hospital del Vinalopó Doctor Mas Magro, ja que s’estima que es necessitaran al voltant de 7.000 unitats de sang anuals per a proveir-lo.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464