Saltar apartados

Crònica de la primera Tertúlia Valoriana


Dimecres 13 d’octubre va tenir lloc la primera Tertúlia Valoriana, organitzada per la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans a la Biblioteca Enric Valor de la Seu Universitària d’Alacant. L’escriptor i professor de la Universitat d’Alacant Joaquim Espinós va encetar aquest cicle de tertúlies amb el tema “El llegat literari d’Enric Valor”.

En començar l’acte, Joaquim Espinós va felicitar la Delegació d’Alacant de l’IEC pel fet que, amb la iniciativa de les Tertúlies Valorianes, s’avança en tots els actes commemoratius del “Bienni Valor” organitzats per diverses institucions acadèmiques d’arreu dels Països Catalans.

Espinós va centrar la tertúlia en els dos grans vessants del llegat literari d’Enric Valor: la rondallística i la creació literària original, i va remarcar sobretot que, a partir del Cicle de Cassana, Enric Valor trenca l’aversió a les pròpies imatges i fa que els valencians disposem d’un mirall literari on reconèixer-nos com a poble. Així doncs, segons Joaquim Espinós, “Enric Valor inaugura la pròpia història com a motiu literari en la literatura catalana al País Valencià”.

A l’acte van assistir diversos escriptors Alacantins com Joaquim G. Caturla, Carles i Lliris Picó i alguns dels principals estudiosos de l’obra valoriana com Toni Teruel o el professor de la Universitat d’Alacant, Vicent Brotons, que guiarà la segona Tertúlia Valoriana, que tindrà lloc el dimecres 10 de novembre a les 20.00 h a la Biblioteca Enric Valor-IEC de la Seu Universitària.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464