Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL DIRECTOR DE LA OFUA REP EL PREMI ESPECIAL DE LA FILARMÓNICA TOSCANINI

EL DIRECTOR DE LA OFUA REP EL PREMI ESPECIAL DE LA FILARMÓNICA TOSCANINI


El director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, Mihnea Ignat, acaba d’aconseguir el Premi Especial que la Filharmònica Toscanini –una de les orquestres més importants d’Itàlia– li ha atorgat en votació unànime dins del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Arturo Toscanini”, que va tenir lloc la setmana passada a la ciutat italiana de Parma.

El Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Arturo Toscanini” és un dels concursos de direcció d’orquestra de més rellevància internacional. Per a aquesta novena edició es van rebre 117 sol•licituds de tot el món, encara que només van ser 12 els directors convidats per a fer les proves amb la Filharmònica, dels quals, només 4 –entre ells el director de l’OFUA– van arribar a la semifinal. El premi aconseguit per Mihnea Ignat consisteix en cinc mil euros i la invitació per a dirigir el concert d’abonament de la Filharmònica Toscanini del pròxim dia 7 d’abril de 2011, que tindrà lloc a l’Auditori “N. Paganini” de Parma.

El director
Mihnea Ignat (Craiova, Romania, 1980) és el director titular i artístic de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) des que es va crear al novembre de 2005. L’OFUA, integrada per 50 joves músics, naix amb vocació de formació, amb l’objectiu de ser lloc de trobada per als músics universitaris, dels diferents conservatoris i escoles de formació musical de la província i, a pesar de la seua curta marxa, s’ha convertit en referència musical de la província d’Alacant.

Les pròxims concerts de l’OFUA, sota la batuta del seu director titular, seran el 15 de desembre, iniciant el cicle de concerts didàctics al Paranimf de la Universitat d’Alacant, i el tradicional Concert de Nadal, els dies 17 i 18 de desembre al Paranimf de la UA i al Centre Cultural “Las Cigarreras” d’Alacant.


Pàgina de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464