Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Recital poètic en el Cementiri i una Taula de Poetes

Recital poètic en el Cementiri i una Taula de Poetes


La Universitat d’Alacant organitza dos dels actes centrals programats dins del Congrés Internacional Miguel Hernández que té lloc entre el 26 i el 30 d’octubre a les ciutats d’Oriola, Alacant i Elx. Els actes programats per la UA seran el pròxim dia 28 d’octubre, al cementeri d’Alacant i al campus de Sant Vicent del Raspeig, en el qual, a més, es podrà veure la mostra “Poemes en el mur”, en la qual sis artistes penjaran en diferents edificis emblemàtics la seua reinterpretació artística de l’obra hernandiana.

Els actes s’iniciaran a les 17 hores al cementiri municipal d’Alacant enfront de la tomba del poeta amb la participació del Premi Nacional de Poesia 2010, Juan Carlos Mestre, que recitarà els versos de Miguel Hernández acompanyat per la música d’un duet de corda. En l’homenatge intervindran els poetes Marcos Ana (organitzador del primer homenatge dedicat al poeta fet en una presó espanyola durant el franquisme) i Noni Benegas, els qui a continuació, al voltant de les 18.30 hores, participaran en una taula de poetes a la sala d’actes de l’Aulari II de la Universitat d’Alacant.

Els actes tindran la participació de la presidenta i el secretari acadèmic del comitè organitzador del congrés, Carmen Alemany i Miguel Ángel Auladell, ambdós professors de la Universitat d’Alacant, com també de diferents membres del comitè executiu, estudiosos i estudiants matriculats.

Aquest és el III Congrés Internacional dedicat a la figura del poeta, però enguany, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, el congrés ha cobrat una especial rellevància i s’ha convertit en un dels actes centrals de tots els que s’han organitzat en el món entorn de l’autor. En aquest congrés es donaran cita els especialistes més acreditats del món en l’obra hernandiana. En el congrés, organitzat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert de la Diputació d’Alacant, hi ha ja més de dos-cents matriculats.

Segons la presidenta del comitè organitzador, “és una oportunitat única per a posar al dia els estudis sobre l’obra de Miguel Hernández, un poeta l’obra del qual s’ha adaptat com poques als nous temps i que, com es veurà a través de diferents ponències del congrés, està molt vinculada a les webs i s’utilitza com a element essencial per a l’aprenentatge de l’espanyol”.

http://www.congresomiguelhernandez.es/

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464