Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • RUTES DE SENDERISME AMB EL SERVEI D'ESPORTS DE LA UA

RUTES DE SENDERISME AMB EL SERVEI D'ESPORTS DE LA UAEl Servei d’Esports de la UA té previstes durant aquest curs diverses eixides de senderisme per a recórrer entorns naturals de la província amb l’objectiu de promocionar els esports i les activitats en la natura, amb el títol “Racons secrets de la muntanya alacantina”.

En aquest sentit, les metes que s’han marcat els organitzadors són: conèixer la xarxa de senderes de xicotet i gran recorregut de la província, viure la natura descobrint la fauna i la flora autòctona i practicar senderisme de manera guiada.

Les rutes estan obertes a tots els qui acrediten ser alumnes, personal d’administració i serveis, personal docent i d’investigació, o becaris de col•laboració de la Universitat d’Alacant, i estan obertes a un màxim de 54 persones per itinerari.

L’organització recomana portar esmorzar i aigua abundant en motxilla lleugera, i també roba còmoda d’abric, gorra i calçat de muntanya. Les rutes s’han dissenyat per a esmorzar durant el recorregut i dinar a casa, llevat de la nocturna. El cost de la inscripció per a cadascuna de les eixides és de nou euros per a membres de la comunitat universitària i de dotze per a acompanyants.

El preu de la inscripció inclou el desplaçament, que es farà amb autobús des del Pavelló d’Esports de la Universitat fins al lloc de la ruta i retorn, i materials didàctics.

Inscripció i forma de pagament

Rutes


1a RUTA: SERRA DELS PLANS, el melic d’Alacant
Data: 11 de DESEMBRE
Lloc: la Torre de les Maçanes
Descripció: aquest solitari paisatge, al marge del soroll, enclavat en el cor de la muntanya alacantina serà un lloc estratègic per a contemplar les serres més emblemàtiques de la nostra província. Visitarem un dels pous de neu millor conservats d’Espanya.
Dificultat: mitjana, 14 km, de 3,5 a 4 hores de marxa.

2a RUTA: CALA MORAIG, una sendera sobre el Mediterrani
Data: 15 de GENER
Lloc: el Poble Nou de Benitatxell - Moraira
Descripció: és una sendera local senzilla i molt bonica que discorre entre espectaculars penya-segats, on les nostres muntanyes s’enfonsen sobre el blau del mar. La costa nord d’Alacant es caracteritza per aquests singulars paratges naturals que són tan aliens a les platges abarrotades.
Dificultat: baixa, 12 km, de 3-4 hores en total.

3a RUTA: SERRA D’AITANA, el lloc on la neu es transforma en aigua
Data: 19 de FEBRER.
Lloc: Confrides
Descripció: fàcil pujada a la penya Catxa (1.506m), en el sector de la magnífica font de l’Arbre. Cim occidental de la serra més alta d’Alacant.
Dificultat: mitjana, de 13 km i unes 4 hores de durada.

4a RUTA: SERRA DE SERRELLA, el Pirineu alacantí
Data: 26 de MARÇ.
Lloc: Famorca
Descripció: pujarem a la Malla del Llop (1.361m), fabulós mirador sobre el pantà i la vall del Castell de Guadalest. Excursió interessant per un dels racons més originals i desconeguts de la nostra geografia i geologia.
Dificultat: mitjana alta, de 12 km i més de 4 hores de durada.

5a RUTA: SERRA DE LA GRANA, la natura mai dorm
Data: 15 d’ABRIL.
Descripció: ruta nocturna en què, gràcies a la companyia de la LLUNA PLENA, serem testimonis del bategar incessant de la natura i que ens portarà lluny de les llums i sorolls urbans.
Dificultat: baixa
Durada: és una ruta de 12 km i unes 4 hores de durada.


Més informació en la pàgina del Servei d’Esports


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464