Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Un recorregut pel mediterrani a través de les seves llengües

Un recorregut pel mediterrani a través de les seves llengüesObservar el Mediterrani des de les seues llengües és el punt de partida de l’exposició itinerant «La Mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània». Les llengües constitueixen la base que sosté les cultures, ens vinculen al passat i ens projecten cap al futur.

Així doncs, la mostra pretén acostar els visitants a les societats i cultures del Mediterrani des de la llengua, promoure el coneixement i la defensa de la diversitat lingüística general i del Mediterrani en particular, acostar una visió del Mediterrani com un espai de contacte, intercanvi i enriquiment lingüístic i cultural, impulsar noves actituds positives, de reconeixement i respecte cap a totes les llengües i cultures, i finalment, fomentar l’interès per l’aprenentatge de llengües.

L’exposició es divideix en tres mòduls diferenciats. Llengües, pobles i terres és el primer d’aquests i fa un recorregut pel Mediterrani i el viatge que les llengües han fet per aquests paisatges, si han desaparegut o hi perviuen. Llengües a tot arreu és el mòdul dedicat als diferents àmbits d’ús de les llengües. Parlants posa l’èmfasi en com cada llengua expressa unes arrels, una identitat i una manera compartida de veure el món, va més enllà de ser un mer codi de comunicació i mostra la fascinació que pot comportar l’aprenentatge d’una segona llengua.

El projecte «La Mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània» inclou l’exposició, materials didàctics per a les escoles i una campanya de sensibilització dirigida a tota la ciutadania sobre el valor de les llengües i la diversitat lingüística.

“La Mar de Llengües. Parlar a la Mediterrània” és la primera exposició de Linguamón – Casa de les Llengües i es troba en l’edició 2009-2012. Des de finals de 2007 la mostra ha visitat Lleida, Girona, Barcelona, Tarragona i Palma de Mallorca. L’exposició es troba en la UA gràcies a la col•laboració de la Unitat per a l’Educació Multilingüe (UEM), l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), el Departament de Filologia Catalana de la UA i Escola Valenciana – Federació d’associacions per la llengua.

Fitxer adjunt: Folleto Exposición


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464