Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UA ESTUDIA LES CONDICIONS D'ACCESSIBILITAT DE LES SEVES SEUS

LA UA ESTUDIA LES CONDICIONS D'ACCESSIBILITAT DE LES SEVES SEUS


La Universitat d’Alacant està portant a terme un estudi arquitectònic de les condicions d’accessibilitat de les seus –instal•lades en general en edificis històrics– en la província.

L’objectiu d’aquest projecte inclou també establir comparacions amb les solucions adoptades en altres països en casos similars, com també entre les normes espanyoles i les existents en aquells.

L’estudi l’està duent a terme el grup d’investigació Aedificatio, que desenvolupa la seua activitat en l’àmbit de l’edificació. El dirigeix Antonio Jiménez, professor de Gestió de l’Edificació. “No es tracta només d’assenyalar problemes, sinó també de ressaltar les bones mesures que s’hagen escomès perquè siguen imitades”, destaca. “Per exemple, els procediments de seguretat en emergències estableixen que en cas de sinistre no s’ha d’utilitzar l’ascensor, sinó l’escala. Però, i si una persona va en cadira de rodes?”.

L’estudi s’està elaborant sobre les seus que té la UA a la Nucia, Cocentaina, Benissa, Oriola, Villena, Biar, Xixona i Alacant ciutat.

L’antiguitat dels edificis estudiats i el seu caràcter històric implica que presenten més limitacions per a adaptar-los als requisits actuals d’accessibilitat per a discapacitats i persones amb mobilitat reduïda que les construccions noves.

El projecte, que té finançament de l’ONCE, l’IMSERSO (Ministeri de Sanitat i Política Social) i la mateixa UA a través del Vicerectorat d’Infraestructures, inclou també la comparació de la recent normativa nacional i autonòmica amb les d’Itàlia i els Estats Units.

Formen part del grup d’investigació Aedificatio científics d’aquests països, en els quals s’estudiaran des del punt de vista de l’accessibilitat les seus de l’Institut Cervantes a Milà i a Nova York.

Antonio Jiménez explica que han recaptat la col•laboració del Centre de Suport a l’Estudiant de la UA per a tenir la visió directa del problema d’alumnes afectats de discapacitat “perquè el que busquem són solucions realistes i la seua opinió com a usuaris ens interessa molt, ja que poden proposar mesures que no es preveuen en la normativa”.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464