Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • JORNADA SOBRE ASSETJAMENT LABORAL A LA SEU CIUTAT D'ALACANT

JORNADA SOBRE ASSETJAMENT LABORAL A LA SEU CIUTAT D'ALACANT


“L’assetjament laboral. Alguns punts de debat” és la jornada que es desenvolupa avui divendres, dia 3 de desembre, a la Seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant. La reforma del Codi penal, que entra en vigor al maig de 2011, preveu un nou tipus penal que comprèn l’assetjament laboral vertical, és a dir, el que exerceixen els caps cap als subordinats. Aquest és un dels temes sobre el qual s’aprofundirà en la jornada.

Hi ha diferències entre l’assetjament laboral que es puga practicar dins de l’esfera dels empleats públics pel que fa als assalariats inclosos en el sector privat? Els danys provocats per l’assetjament laboral han de ser qualificats com a contingència professional, o no mereixerien tal consideració? Aquests dos interrogants, tractats per especialistes, formen part de l’activitat i en completen el contingut.

Per a aprofundir sobre els danys a la salut que provoca l’assetjament laboral i estudiar si s’han de qualificar com a contingència professional o no, intervindrà, en primer lloc, Gloria Pilar Rojas Rivero, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de La Laguna, amb “La protección del acoso en materia de Seguridad Social”. El professor titular de Psicologia de l’Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València aportarà la conferència “Los daños a la salud causados por la violencia en el trabajo”.

L’anàlisi de l’assetjament laboral en l’àmbit de l’ocupació pública, estudiant si té peculiaritats o no, és el segon dels temes que s’abordaran en la jornada. Per a tractar aquest aspecte intervindrà Xavier Boltaina Bosch, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València i director de Recursos Humans de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, el qual exposarà la ponència “Acoso laboral y empleo público: ¿diferencias con el sector privado?”.

“¿Era necesario el nuevo tipo penal de acoso laboral?” és la ponència de Pilar Otero González, professora titular de Dret Penal de la Universitat Carlos III de Madrid. S’hi exposarà la modificació que inclou la reforma del Codi penal.

Inauguraran l’activitat la degana de la Facultat de Dret, Amparo Navarro Faure, juntament amb Carlos Calero Jaén, el secretari de Salut Laboral i Medi ambient d’UGT-País Valencià i l’investigador responsable de la jornada, Fernando Ballester Laguna.

Ramón Rocamora Jover, director territorial de la Conselleria d’Ocupació d’Alacant i Juan Ramón Rivera Sánchez, catedràtic de l’Escola Universitària de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UA, clausuren el curs.

Fitxer adjunt: Programa de la jornada


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464