Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MÉS DE 2000 PERSONES VAN ASSISTIR ALS CONCERTS DIDÀCTICS DE L'OFUA

MÉS DE 2000 PERSONES VAN ASSISTIR ALS CONCERTS DIDÀCTICS DE L'OFUA


La Universitat d’Alacant va inaugurar aquesta setmana la primera temporada estable dels Concerts Didàctics a càrrec de la seua Orquestra Filharmònica, una iniciativa que ha tingut una enorme repercussió, sobretot en centres escolars i de formació musical de tota la província d’Alacant, que van reservar més de 1.800 entrades.

L’èxit de la proposta va obligar el Vicerectorat d’Extensió Universitària a organitzar dues sessions addicionals a la prevista. Els concerts es van desenvolupar al Paranimf de la Universitat d’Alacant.

El concert didàctic de l’OFUA, dedicat a Contes i balls, es va articular en dues parts. En la primera part, el director de l’OFUA, Mihnea Ignat, va introduir els espectadors en el món màgic del conte El trencanous, que és la base programàtica de la composició del ballet amb el mateix nom del compositor rus P. I. Txaikovski.

Una vegada acabat el conte, per mitjà del Vals de les flors, es va fer una subtil transició cap al món de les danses específiques en la música clàssica. Es van explicar les principals característiques del vals i la polka utilitzant com a exemples musicals El Danubi blau i la Polka pizzicato.

Fitxer adjunt: els músics

Fitxer adjunt: L''orquestra

Fitxer adjunt: Concert didàctic


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464