Saltar apartados

UNA NOVA EDICIÓ DE LA REVISTA 'QUADERNS DE CINE'


La revista Quaderns de Cine, dirigida per Juan Antonio Ríos Carratalá, presenta dimecres que ve, 22 de desembre de 2010, a la Seu Ciutat d’Alacant l’últim número, que tracta el tema del cinema i l’emigració.

Per a aquest sisè número de la revista el consell de redacció que dirigeix Ríos Carratalá, del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat d’Alacant, i que té com a secretari Israel Gil, de l’Aula de Cinema, ha volgut analitzar el fenomen de l’emigració des de l’òptica cinematogràfica.

Així, hi han col•laborat historiadors i especialistes com Verena Berger i Miya Koromi, de la Universitat de Viena o Kepa Sojo, professor d’Història del Cinema en la Universitat del País Basc, entre uns altres, per a oferir aspectes com l’estètica de l’emigració, el tractament literari i cinematogràfic de l’emigració americana, l’aproximació als Islams d’Europa Occidental en el cinema, l’emigració forçada de 1939, o l’èxode rural en els anys cinquanta.

En total, onze articles amb els quals aquesta nova edició de Quaderns de Cine continua la labor de la Universitat d’Alacant per a facilitar, enriquir i canalitzar un debat per a la integració i respecte dels drets humans.

La presentació tindrà lloc a les 20.15 hores a la sala Miguel Hernández, on simultàniament hi haurà una exposició de cartells de cinema mut. L’assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464