Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ELS TALLERS MUSICALS T'ACOSTEN AL FLAMENC I A LA COMPOSICIÓ EN GUITARRA

ELS TALLERS MUSICALS T'ACOSTEN AL FLAMENC I A LA COMPOSICIÓ EN GUITARRA


El Secretariat de Cultura de la UA té a la disposició de les persones interessades diversos cursos i tallers relacionats amb el món de la música, des de la investigació dels documentals sobre rock fins a les pràctiques de percussió flamenca.

Dos d’aquests, “Flamenco en Red” i “Tècniques d’Improvisació i Composició en Guitarra” ofereixen un acostament al gènere del flamenc i unes classes pràctiques orientades a la interpretació amb guitarra.

Concretament, “Tècniques d’Improvisació i Composició en Guitarra” té com a objectiu donar a conèixer i aplicar unes eines harmòniques i tècniques per a guitarra de manera conscient i creativa, adaptar-les a diversos estils musicals i obtenir una guia per a la comprensió i orientació necessària a l’hora d’usar escales i arpegis, formar acords, improvisar, compondre i arreglar les melodies.

Per a la directora del taller, Simone Catellacci, “aquest curs està dirigit a guitarristes i baixistes en particular i a instrumentistes en general, que vulguen aclarir els seus coneixements bàsics d’harmonia i iniciar-se en la improvisació i composició en l’àmbit de la música moderna”.

En deu sessions, que començaran el 5 de febrer, el curs té 30 hores lectives que s’impartiran els dissabtes de 10.00 a 13.00 hores a la Seu Ciutat d’Alacant.

La segona edició de “Flamenco en Red” disposa d’un programa complet que consta de dues parts, la retransmissió de sis espectacles de flamenc situats en grans escenaris de ciutats com Sevilla, Màlaga, Cadis, Còrdova, Huelva i Jerez, i la incorporació de conferències a càrrec d’especialistes i estudiosos del gènere, entre els quals podem trobar l’escriptor José Manuel Caballero Bonald, que reflexionarà sobre la literatura i el flamenc, o Fermín Lobatón, crític musical que oferirà la seua visió dels 60 anys de la figura de Camarón.

Aquest curs de 50 hores començarà l'1 de març a la Mediateca de la UA, en sessions a partir de les 18.00 hores.

La matriculació en aquests tallers i a la resta de l’oferta formativa que va presentar per al segon quadrimestre el Secretariat de Cultura de la Universitat d’Alacant es pot fer presencialment al Punt d’Informació de Cultura (PIC), situat a la planta baixa del Paranimf, per telèfon en el 965 90 37 25, o per correu electrònic, en ofi.cultura@ua.es.

Tota la informació en www.veu.ua.es/va/talleres

Fitxer adjunt: Flamenco en red


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464