Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL MUA EXHIBEIX LES ÚLTIMES INCORPORACIONS ALS FONS MUSEÍSTICS

EL MUA EXHIBEIX LES ÚLTIMES INCORPORACIONS ALS FONS MUSEÍSTICS


Un panell ceràmic d’Arcadi Blasco, una sèrie de Sandra March sobre anatomia femenina inspirada en dives del paper cuixé, un retrat de Mario Vargas Llosa atribuït a Hiscocks o l’assamblage Gineceo de Dolores Castella, són algunes de les 18 obres que componen l’exposició “Col•lecció MUA. Ingressos 2009-2010”, que alberga la sala Altamira del Museu de la Universitat d’Alacant.

Es tracta d’una exposició en la qual es mostren les obres incorporades als fons del museu universitari en aquests dos anys. Amb aquesta col•lectiva es completa l’organitzada l’any 2009, en què es van poder veure els ingressos corresponents als anys 2004 i 2008. L’objectiu, una vegada més, és donar a conèixer el patrimoni universitari i l’increment que ha tingut al llarg d’aquests anys.

L’exposició està composta per un total de 18 obres de 16 creadors. Algunes d’aquestes, com les d’Arcadi Blasco, Elvira Pizano, Tomás Martínez López i M. Dolores Gregori, procedeixen de les exposicions individuals que ha albergat el MUA en aquests anys i que han sigut donades pels autors a la Universitat d’Alacant.

Unes altres van ser seleccionades per a les convocatòries d’arts plàstiques Corpórea i Mulier Mulieris. Són els treballs de Marco Algovia, Antonio Fernández Alvira, Fiumfoto, Sandra March, Cayetano Navarro, Mònica Sans Carré i Beatriz Sánchez Sánchez.

L’exposició es completa amb les donacions fetes pels artistes Dolores Castilla, Eugenia Sancho, Ben Vine i Salvi Vivancos i pel col•leccionista José Manuel Magro Gallardo.

Ateses les característiques d’aquesta exposició, hi ha una gran diversitat temàtica i tècnica. S’hi troba tant abstracció com figuració, obres de marcat caràcter social (sobretot qüestions de gènere) i unes altres molt més intimistes.

Tampoc hi ha homogeneïtat en les tècniques, ja que s’hi pot veure des de ceràmica o collage fins a pintura, dibuix, costura, fotografia i creacions audiovisuals.

L’exposició es pot visitar fins al 9 d’abril. L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464