Saltar apartados

EL MUA INAUGURA 'SEMBLANCES', DE JUSTO ALMENDROS


La sala Sempere del Museu de la Universitat d’Alacant inaugura dijous que ve, dia 24 de febrer, a les 19.30 hores, l’exposició “Semblances” obra del polifacètic artista Justo Almendros.

Ciutadà del món i creador empedreït en qualsevol camp, des de la pintura, l’escultura, el dibuix, el disseny o l’aventura empresarial de rerefons social, Almendros presenta en aquesta ocasió una mostra fotogràfica en la qual unes sabates roses actuen d’original fil conductor.

L’exposició es compon de 16 fotografies a escala 1:1, en les quals retraten diferents personalitats públiques però d’una manera bastant sui generis. No se’ls mostra en la faceta més coneguda, sinó amb el que podria ser l’atrezzo més humà de cadascun d’ells.

L’objectiu de l’artista “és que cada visitant es cree una imatge pròpia del personatge retratat”. A més, l’ús de l’escala real i la col•locació de les fotografies quasi a nivell del sòl fa que l’espectador es reflectisca en el metacrilat que protegeix a la fotografia, i fins i tot puga passar a formar part de l’obra.

Una altre dels senyals d’identitat de la mostra, és, com sol ser habitual en l’obra de Almendros, el tractament del color.

Segons apunta l’escriptora Elsa Cajiao en el catàleg de l’exposició, “la imaginació del Justo fotògraf s’alimenta d’imatges, colors, ombres, espais, perspectives, ganyotes, moviments…. Tot això, però, està impregnat de la seua experiència complexa, forjada en la barriada pobra, en el coble i l’arada, en l’aula de belles arts, en l’endimoniat i competitiu món dels negocis, en solituds saharianes infinites, en l’oripell de cinc estreles de la faràndula…”

Cajiao afirma que “els personatges d’aquestes semblances gràfiques sorgeixen d’un pla negre sense coordenades amb la força d’una al•lucinació. Semblen vestits amb les restes del naufragi d’una companyia de teatre. Se’m fan atemporals, decidits a exercir sense titubejos i amb la major convicció possible el paper que representen, el de les seues pròpies vides”.

L’exposició podrà veure’s fins al pròxim 21 de maig. L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464