Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UNIVERSITAT D'ALACANT ACULL EN EL SEU CA.. ESCULTURA DONADA PER L'ARTISTA ANTONI MIRÓ

LA UNIVERSITAT D'ALACANT ACULL EN EL SEU CAMPUS UNA ESCULTURA DONADA PER L'ARTISTA ANTONI MIRÓ


L’alcoià Antoni Miró donarà a la Universitat d’Alacant una escultura en commemoració de la Batalla d’Almansa del 25 d’abril de 1707, que va enfrontar els exèrcits borbònics de Felip V i els austriacistes de l’arxiduc Carles d’Àustria.

L’escultura, que té unes dimensions de 2,90 x 10 x 1,20 metres i un pes de 4 tones i mitja, s’inaugurarà el 8 de febrer, a les 11.00 hores.

Aquesta escultura s’ha instal•lat a la font situada al costat de l’edifici de Filosofia i Lletres III del campus de Sant Vicent, i té el títol Almansa 1707.

La donació d’aquesta escultura està acompanyada del quadre Les Nigerianes, i d’una col•lecció de 80 gravats digitals que formaran part del fons del MUA.

Antoni Miró ha volgut mostrar en l’escultura –inspirada en l’obra que el pintor Ricardo Balaca va pintar el 1862– la retirada de tropes, amb soldats portant els ferits i morts, que va convertir la campanya en una carnisseria i que va comportar l’inici de la pèrdua de la condició de regne de València.

Posteriorment, a les 12.00 hores, al Museu de la Universitat d’Alacant tindrà lloc una taula redona amb el títol “Històries (de la nostra història): l’art valencià contemporani i Antoni Miró” amb la presència del crític i historiador d’art Daniel Giralt-Miracle, l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, el comissari de l’exposició antològica sobre Miró “Històries (de la nostra història)” i director del Secretariat de Cultura, Carles Cortés, a més del mateix artista Antoni Miró.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464