Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • TALLERS SOBRE GUITARRA FLAMENCA I EL DOCUMENTAL ROCK

TALLERS SOBRE GUITARRA FLAMENCA I EL DOCUMENTAL ROCK


La música està present en l’oferta formativa que el Secretariat de Cultura de la Universitat d’Alacant ha presentat per a aquest segon quadrimestre.

El curs impartit pel guitarrista Baldomero Amador tractarà el món de la guitarra flamenca en diverses sessions de contingut pràctic i teòric, amb diferents sessions pràctiques segons el grau de coneixements de l’alumne.

Per a Amador “la guitarra és un dels principals instruments de la música flamenca. No hem d’oblidar que aquesta, juntament amb el cant flamenc, ha marcat i marcarà la història del flamenc, i per tant, l’evolució de la música espanyola en general. D’aquesta manera els guitarristes flamencs espanyols, ja consagrats com a guitarristes universals (per exemple Sabicas, Paco de Lucía o Vicente Amigo), han sigut un dels principals elements dins de la música mundial. En aquest sentit tocaors com Tomatito i Paco de Lucía han inclòs la una aportació personal al jazz i a la música clàssica (entre altres)”.

En definitiva, aquest curs pretén aprofundir en el coneixement de la guitarra flamenca des de la visió d’un músic gitano amb classes en les quals es presentaran els coneixements previs sobre el maneig de la guitarra, com també la utilització, manteniment, etc.

S’hi tractaran els diferents palos del flamenc: la bulería, la soleá, l’alegria, la guajira, la rumba i el taranto.

Les classes, que començaran el 19 de febrer, es desenvoluparan fins al 21 de maig, en torns que tindran lloc els dimecres, per a grau inicial, de 19 a 21 hores, o dissabte, per a grau avançat, d’11 a 13 hores, a la Seu Ciutat d’Alacant.

El Rock és un altre dels gèneres que s’estudiaran en els tallers d’aquest quadrimestre. El curs “Rockumental”, dirigit per Eduardo Guillot i Rogelio Abraldes, consta de cinc sessions de dues hores destinades als aficionats i professionals que estiguen interessats a desenvolupar projectes concrets sobre el gènere documental de la música rock.

El curs pretén ajudar el participant a descobrir les diferències en la proposta documental, per a una possible aplicació pràctica en el futur, i a analitzar com aquestes decisions de plantejament afecten profundament la percepció de l’espectador entorn del fenomen. S’imparteix de dilluns a dijous de 20.15 a 22.00 h a la Seu Ciutat d’Alacant, començarà el 7 de març i es desenvoluparà fins al 17 de març.

La matriculació en aquest tallers i en la resta de l’oferta formativa que va presentar per al segon quadrimestre el Secretariat de Cultura de la UA es pot fer presencialment en el Punt d’Informació de Cultura (PIC), situat a la planta baixa del Paranimf, per telèfon en el 965 90 37 25, o per correu electrònic, en ofi.cultura@ua.es.

Fitxer adjunt: Taller Rockumental


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464