Saltar apartados

EXPOSICIÓ: 'DONES DE LA TRANSICIÓ'


Dimarts que ve, 22 de març, a la sala Naias del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) s’inaugura l’exposició “Dones de la Transició”.

“Dones de la Transició” és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte d’investigació «Fent Història: Gènere i Transició a Espanya». S’ha dut a terme en col•laboració directa amb l’Arxiu de la Democràcia, MUA, Centre d’Estudis sobre la Dona i Taller d’Imatge de la Fundació General de la Universitat d’Alacant, i pretén contribuir a enfortir una memòria col•lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents.

Presenta l’acte el rector de la UA i intervenen la vicerectora d’Extensió Universitària, Josefina Bueno, i la directora del projecte, Nieves Montesinos. Posteriorment, les comissàries Mar Esquembre i Mónica Moreno faran una visita guiada.

El projecte d’investigació «Fent Història: Gènere i Transició a Espanya» (finançat pel MICINN), té per objecte contribuir perquè les dones passen de la perifèria del discurs historiogràfic i polític a ocupar-ne el centre, juntament amb els homes.

Recuperar les experiències de les dones que van viure la Transició espanyola permet integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual.

El grup d’investigació està integrat per les professores Nieves Montesinos Sánchez, Mar Esquembre Valdés, Helena Establier Pérez, Carmen Mañas Viejo i Mónica Moreno Seco, i té la col•laboració tècnica de Mariló Berenguer Ros, integrant del Taller d’Imatge (FGUA), a càrrec del qual ha estat la realització de l’audiovisual que forma part de l’exposició.

L’exposició podrà visitar-se fins al 4 de juny.

Fitxer adjunt: Dones de la Transició

Fitxer adjunt: Díptic de l''exposició-1713


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464