Saltar apartados

V CONVOCATÒRIA D'ARTS PLÀSTIQUES MULIER, MULIERIS


El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura el dimarts 29 de març, a les 12.00 h, la mostra que componen les obres seleccionades en la V Convocatòria d’Arts Plàstiques Mulier, Mulieris.

A la presentació acudiran la vicerectora d’Extensió Universitària, Josefina Bueno, el director del MUA, Mauro Hernández i Rocío de la Villa, presidenta de l’associació Mujeres en las Artes Visuales Contemporáneas (MAV) i professora d’Estètica i Teoria de les Arts, de la Universitat Autònoma de Madrid.

En la V Convocatòria d’Arts Plàstiques Mulier, Mulieris han participat 193 propostes, de les quals s’han seleccionat 48 –realitzades per 52 artistes– per a exposar-les a la sala 365 del MUA.

45 dones i 7 homes procedents de l’àmbit nacional i internacional comparteixen interessos i necessitats que passen per reclamar el respecte i la igualtat, contribuir a la recuperació de la memòria històrica, posar en evidència estereotips sexistes i proposar una manera més justa i igualitària d’observar la creació.

La diversitat de temes i suports –dibuixos, pintures, brodats, escultures, instal•lacions, vídeos i fotografies– com també el compromís dels creadors han sigut la nota més destacada de les obres presentades a aquesta convocatòria.

Des de l’àmbit domèstic i la intimitat fins a l’apropiació de l’espai públic, tots aquests aborden qüestions com la discriminació social i laboral, la violència de gènere o la ruptura d’estereotips, però també la dignitat i fortalesa de les dones en contextos adversos, les possibilitats d’evasió a partir de l’expressió artística o l’aportació de les dones en diversos àmbits de coneixement.

A partir del qüestionament i la multiplicitat de mirades, aquesta exposició ens permet acostar-nos a altres veus, a altres formes d’entendre i sentir la realitat. L’art, utilitzat com a via d’expressió, creació i innovació, permet als artistes descobrir noves possibilitats de veure i de construir el món.

L’exposició, duta a terme pel Vicerectorat d’Extensió Universitària i el MUA, amb la col•laboració del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat i l’Instituto de la Mujer, estarà oberta al públic a la Sala 365 fins al 31 de maig.

Artistes seleccionats
Els artistes que han sigut seleccionats en aquesta convocatòria són: Esther Achaerandio, Elena Arjona, Eva Armisén, Joaquín Artime, Víctor Manuel Ausín Sáinz, Bárbara Bañuelos, Sara Biassu, Eugenia Blanco, Laura Boj, Roxana Buttazzoni, M. Teresa Caballero, Elena Cortés, Cruella D´Abril, Nerea de Diego i Patirke Arenillas, Pepa Espasa Pastor, Ana Gallardo, Lupe Godoy, Susana Guerrero, Laia Hotait, Päivi Koskinen, Erica Landfords, José Vicente Leguey, M. del Mar Martínez, Teresa Matas, Paloma Merchan, Roberto Milán, Inés Molina, Alexandre Montourcy, M. Victoria Muñoz Gallego, Tatiana Muñoz López, Juan F. Navarro Llinares, David Ortega, Carmen Lucía Palés, Weiju Pan, M. Luisa Pérez Rodríguez, Nuria Ruibal, Gema Rupérez, Estíbaliz Sádaba, Rosa Sala, Eva Santos, Gloria Segura i Jordà, M. Jesús Suárez Ballesteros, Helena Toraño, María Veses Ferrer, Silvia Viana Chaves, María Zambrana, María Zarazúa i el col•lectiu format per Remedios Monllor Vidal, Ángela Casanova Antón, Esperanza Fuente Saiz i Rosa González Soto.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464