Saltar apartados

CAPELLA DE MINISTRERS VIATJA AMB TIRANT LO BLANC

El 13 de maig, a les 20.45 hores, la cocatedral de Sant Nicolau acollirà el concert de Capella de Ministrers Els viatges de Tirant lo Blanc. Música i esplendor cavalleresc, que proposa un recorregut musical pels llocs on va estar Tirant, estretament relacionats amb la trajectòria i la vida de Joanot Martorell. Les obres musicals recollides en aquest concert s’agrupen en sis blocs diferenciats que traslladen l’espectador des d’Anglaterra, Borgonya, Aragó (Sicília i Rodes) fins a Constantinoble (Istanbul) i arrepleguen música de les corts més importants del Renaixement i l’exotisme de l’Imperi Bizantí o de les batalles de Tirant a l’Àfrica, amb repertori andalusí. El concert s’emmarca en el cicle musical de primavera de la Seu Ciutat d’Alacant.

Capella de Ministrers, amb quasi 25 anys de presència ininterrompuda en el panorama nacional i internacional, s’ha consolidat com un dels grups de referència en l’àmbit de la música vocal i instrumental, especialitzat en la interpretació del repertori musical espanyol anterior al segle XIX. Una intensa activitat concertística unida a les tasques de recuperació i investigació musicològica impulsades per Carles Magraner, el seu director i fundador, deixen entreveure el doble compromís adquirit per Capella de Ministrers: rescatar la música antiga com a part essencial i fonamental de la memòria col•lectiva i acostar-la al nostre temps amb la mirada posada en un segle XXI en el qual l’art i la cultura se’ns mostren com a autèntics vertebradors del pensament contemporani.

L’activitat de Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, es reflecteix en els més de 700 concerts oferits des de la seua creació el 1987 i una àmplia discografia, tot això acollit amb molt bones crítiques de públic i especialistes, a més de premis nacionals i internacionals d’institucions i revistes professionals.

Intèrprets
Carles Magraner (director), Pilar Esteban (mezzosoprano), Carles Magraner i Jordi Comellas (violes), David Antich (flautes), Ignasi Jordà (clau), Pau Ballester (percussió). Amb la participació de Mara Aranda (veu) i Spyros Kaniaris (lira).

Concert patrocinat pel Secretariat de Promoció del Valencià i el Secretariat de Cultura.

Entrada lliure limitada a la capacitat del local.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464