Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL MINISTRE DE LA PRESIDÈNCIA EN LES JORNADES ERNEST LLUCH

EL MINISTRE DE LA PRESIDÈNCIA EN LES JORNADES ERNEST LLUCH

Dilluns que ve, 4 d’abril, a les 19.00 hores, el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, participarà en les IV Jornades Ernest Lluch de la Universitat d’Alacant, en les quals impartirà la conferència “A los diez años del asesinato de Ernest Lluch ¿Llega por fin la paz?”, juntament amb el rector de la Universitat d’Alacant, Ignacio Jiménez Raneda, a la Sala Rafael Altamira de la Seu de la Universitat a Alacant (Ramón y Cajal, 4).

En aquesta quarta edició les Jornades Ernest Lluch, dirigides pel professor Salvador Salort, professor d’Història i Institucions Econòmiques de la UA, tindran com a tema central la “Cohesió de Territori i Pau”. Hi participarà també Josep Vicent Boira, professor de la Universitat de València, que parlarà sobre “El Corredor Mediterrani” i serà presentat pel degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Jorge Olcina.

La Universitat d’Alacant recorda així, per quart any consecutiu, la figura d’Ernest Lluch, gràcies a l’estreta col•laboració que la Universitat manté amb la Fundació Ernest Lluch, de la qual formen part els professors Antonio Escudero, del Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada, Jorge Olcina, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, i Salvador Salort, professor d’Història i Institucions Econòmiques de la UA.

ERNEST LLUCH

Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, va ampliar estudis a La Sorbona de París. Catedràtic d’Economia en la Universitat de València (1974) i d’Història de Doctrines Econòmiques de la Universitat Central de Barcelona. L’últim càrrec oficial va ser el de rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, que va exercir des de 1989 fins a 1995.

A l’abril de 1980 va ser triat portaveu dels socialistes catalans en el Congrés i dos anys més tard, en les eleccions d’octubre de 1982, va resultar triat diputat pel PSC-PSOE. Felipe González el va nomenar ministre de Sanitat i Consum en el primer govern socialista, càrrec en el qual va estar fins a l’any 1986.

Al maig de 1986 es va retirar del primer pla polític per a reincorporar-se a la càtedra d’Història de Doctrines Econòmiques de la Universitat Central de Barcelona. El 2 de gener de 1989 va prendre possessió com a rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander (UIMP).

El 21 de novembre de 2000 va ser assassinat per mitjà de dos trets al cap per l’organització terrorista ETA quan es trobava al pàrquing del seu domicili situat a l’avinguda de Xile, de Barcelona.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464