Saltar apartados

EL RECORD DE LA II REPÚBLICA A ALACANT

El bastó de comandament i la Legió d’Honor de l’alcalde republicà Lorenzo Carbonell; cartells de futbol, d’un espectacle comicotaurí, d’una obra teatral a Alcoi, d’una pel•lícula sonora a Banyeres, de les eleccions republicanes del 12 d’abril; llibrets de paper de fumar, una Constitució de 1931, baralles infantils, una petaca republicana, i una placa de la Escola Republicana són algunes de les peces que es podran visitar a partir del pròxim 14 d’abril, a les 12.00 hores, al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA).

La mostra, titulada “Record d’una esperança. La Segona República a Alacant (1931-1936)”, integra una variada col•lecció d’objectes procedents de diversos organismes de la província com l’Arxiu Municipal i Arxiu Històric Provincial d’Alacant, l’Arxiu de l’Ajuntament de Dénia, la Fundació Cirne de Xàbia, l’Ajuntament de la Vila Joiosa i la col•lecció particular de José Antonio Carrasco Pacheco, com també 18 panells divulgatius que aprofundeixen en aquest període històric.

Segons explica un dels comissaris, el doctor en història Francisco Moreno: “L’exposició naix amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Segona República. Entre altres actes, s’ha organitzat aquesta mostra, en què han col•laborat els arxius provincials i altres organismes provincials. A més de les diferents peces, en els panells divulgatius s’aprofundeix en temes com la proclamació de la República, el context internacional, els sindicats, els problemes socials, conflictes religiosos, canvis en l’ensenyament i les dones i la República”.

La mostra, que també ha sigut comissariada per la professora d’Història Contemporània de la UA Mónica Moreno i el doctor en història i professor de l’IES Figueras Pacheco d’Alacant Juan Martínez Leal, s’exhibirà fins al 30 de juny. Entrada lliure.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464