Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EXPOSICIÓ SOBRE EL CENTENARI DE LA LEPROSERIA SANT FRANCESC DE BORJA DE FONTILLES

EXPOSICIÓ SOBRE EL CENTENARI DE LA LEPROSERIA SANT FRANCESC DE BORJA DE FONTILLES


La sala d’exposicions de la Seu Universitària de la Marina (Benissa) inaugura el divendres, a les 20.00 hores, la mostra “La leproseria Sant Francesc de Borja de Fontilles. Els inicis d’un projecte centenari”, un projecte organitzat juntament amb el Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals (CEIC) Alfons el Vell i comissariat per Josep Bernabeu-Mestre i Teresa Ballester. L’exposició integra una col•lecció de fotografies en què s’arrepleguen les propostes filantròpiques, assistencials i científiques que van guiar els inicis del projecte entre 1910 i 1920.

Fins al 20 d’abril, el públic podrà visitar l’exposició, composta per més de cinquanta imatges que provenen majoritàriament del fons fotogràfic Tivoli d’Alcoi. Moltes d’aquestes van ser fetes pels fotògrafs Isidro Laporta i Josep Tomás, i permeten una aproximació a la transformació dels espais i la infraestructura de la leproseria, com també l’estat dels malalts, la varietat de la lepra que patien i les cures i el tipus d’assistència que rebien. Un complet recorregut del dia rere dia dels interns de la colònia sanatori que va rebre el nom de Sant Francesc de Borja. La mostra també arreplega la dimensió epidemiològica que va tenir en el seu moment i les campanyes que es van desenvolupar per a la recollida de donatius i ajudes.

L’horari de visites és de dilluns a divendres, de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 21.00 h. Entrada lliure.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464