Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • HOMENATGE A MIGUEL HERNÁNDEZ DES DEL PENAL DE BURGOS

HOMENATGE A MIGUEL HERNÁNDEZ DES DEL PENAL DE BURGOS

Tardor de 1960. En un matí d’octubre fa 50 anys a la «Universitat de Burgos» (així denominaven els presos polítics el penal castellà), els components de la tertúlia La Aldaba, un grup de presos intel•lectuals que traspassaven amb les seues obres els murs penitenciaris, va portar a terme una obra de teatre per a commemorar el 50 aniversari del naixement de Miguel Hernández. Sino sangriento, escrita i dirigida per Marcos Ana, pot dir-se que va ser l’homenatge més bell que mai se li va fer al poeta entre els angles del pati de la presó. El públic eren els presos que miraven per les finestres.

Desván Teatro Independiente va commemorar el centenari del naixement de Miguel Hernández posant en escena una adaptació de l’obra de Marcos Ana justament quan es complien cent anys i un dia del seu naixement. A través de l’obra, Marcos Ana mostra la vida, obra i mort de Miguel Hernández. Marcos Ana va dir d’ell que “era una persona entranyable que va morir de franquisme a la presó d’Alacant el 1942”.

L’obra es representarà el 14 d’abril, a les 20.00 hores, al Paranimf de la UA. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala. Col•labora: Consell d’Alumnes de la UA i Vicerectorat d’Extensió Universitària.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464