Saltar apartados

ART CENTRAFRICÀ, AL MUA

La mostra Negre. Art centrafricà, procedent de la Universitat Complutense de Madrid, s'inaugura el 15 de juny, a les 12.00 hores, en la sala 365 del MUA. L'exposició oferix l'oportunitat de contemplar un fragment de la variada producció de l'art centrafricà. Es pretén donar a conèixer una petita part de la immensa riquesa cultural d'Àfrica. Habitualment, aquest tipus d'art sol estar restringit a l'àmbit de col·leccions particulars que rarament són exposades, especialment a Espanya. Aquesta circumstància comporta un desconeixement de l'art africà i, per tant del continent, per part del públic en general.

Les peces que constituïxen l'exposició formen part de la Col·lecció Gabao. Una part significativa prové del llegat familiar d'un dels propietaris i comissari d'aquesta exposició, pertanyent a l'ètnia Fang.

La majoria de les peces procedeixen de Gabon, si bé les hi ha també de Guinea Equatorial, Camerun i dels dos Congos. No han d'identificar-se amb una nacionalitat sinó amb l'ètnia que les va produir. Destaquen les pertanyents a l'ètnia Fang, la producció de la qual va ser una de les inspiradores de les avantguardes artístiques del segle XX.

La mostra s'exhibeix fins a setembre

Per aprofundir en la mostra, consulta els textos del catáleg als documents adjunts

Fitxer adjunt: Les màscares

Fitxer adjunt: Vida quotidiana

Fitxer adjunt: Música i oralitat

Fitxer adjunt: Culte a la mort

Fitxer adjunt: África y la vanguardia


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464