Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • HOMENATGE A RUPERTO CHAPÍ I QUINTÍN ESQUEMBRE, A VILLENA

HOMENATGE A RUPERTO CHAPÍ I QUINTÍN ESQUEMBRE, A VILLENA

La Seu Universitària de Villena, en el seu cinquè aniversari, i el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Villena, reten homenatge a dues grans noms de la música espanyola nascuts en la citada localitat alacantina: el músic i compositor Quintín Esquembre (Villena 1885-Madrid 1965) i Ruperto Chapí (Villena 1851-Madrid 1909). L'homenatge, que se celebrarà aquest divendres 17 de juny, a les 20.00 hores, a la Casa de la Cultura de Villena, s'ha efectuat mitjançant l'enregistrament en CD de l'obra integral per a guitarra d'Esquembre i d'una selecció d'obres, algunes poc conegudes, de Ruperto Chapí, en cuidades transcripcions del professor Francisco Albert Ricote a la guitarra (Petrer, 1967).

En la presentació del CD, “en la qual es glossaran les biografies d'ambdós compositors i es projectarà un vídeo explicatiu”, segons assenyala el director de la Seu Universitària de Villena, Fernando Ballester, participaran la vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno; la directora del Secretariat d'Extensió Universitària, Rosario Navalón; Fernando Ballester, y el nou alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre.

També estaran presents el professor i misicòleg de la Universitat Complutense de Madrid, expert en ambdues figures i director del Congrés Internacional Ruperto Chapí que es va celebrar a València en 2009 amb motiu del centenari de la seva mort, Javier Suárez Pajares; el nét de Quintín Esquembre i dipositari del llegat musical, Roberto Ortiz Esquembre, “que ha renunciat als drets d'autor per a l'enregistrament de l'àlbum”, comenta el director de la Seu, i l'impulsor del projecte i autor dels textos del CD, Joaquín Navarro.

Després de la presentació, el quintet de vent Akraleuka de la Universitat d'Alacant interpretarà un recital amb un repertori efectuat especialment per a l'ocasió, amb peces d'ambdós compositors. L'entrada a l'acte és lliure, limitada a la capacitat del local.

Fitxer adjunt: Invitació de l''acte


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464