Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Alumnes de la UA obtenen el V Premi d'Edificació Saludable

Alumnes de la UA obtenen el V Premi d'Edificació Saludable

El jurat de la V edició del Premi d'Edificació Saludable convocat per la Universitat d'Alacant (UA) i la Fundació Marjal va donar a conèixer el passat 12 de juliol el seu veredicte en el transcurs d'un acte celebrat al MUA, que va ser presidit pel rector, Ignacio Jiménez Raneda, l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, i el president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez. Aquest guardó, que per primera vegada adquireix caràcter internacional, ha contat amb la participació d'alumnes d'Arquitectura de la universitat alemanya Beuth Hochschule Für Technikberlin, de l'holandesa Hogeschool van Amsterdam i de la Universitat d'Alacant.

Estudiantes de la UA s'han alçat amb el primer premi en la categoria d'Habitatge nou, amb el projecte titulat ‘In the Wineyard’. El jurat ha valorat l'ús de la prefabricació, el reciclat de materials, la reinterpretació de les qualitats de la ceràmica com refrescant i la utilització de cobertes jugant amb les ombres i la recuperació de l'aigua procedent de la pluja.

En la categoria d'Habitatge rehabilitat, el jurat ha premiat als alumnes de la universitat holandesa Hogeschool van Amsterdam pel seu projecte ‘Season Garden House’. En aquest cas, amb una modificació mínima en un habitatge ja construït s'ha aconseguit un ambient saludable mitjançant la incorporació de murs vegetals en el seu interior i una ventilació adequada.

A més d'aquests premis, el jurat va lliurar dos accésits per cada categoria a estudiantes d'ambdues universitats i de l'alemanya Beuth Hochschule Für Technikberlin. La cinquena edició del Premi d'Edificació Saludable ha contat amb la participació de 13 grups, quatre d'ells holandesos, sis alemanys i tres espanyols, composts per un total de 35 estudiants.

El jurat, que ha destacat la gran qualitat dels treballs presentats a concurs, ha estat integrat pels arquitectes Gerard Kuiper, Miguel Salvador i Francisco Javier Neila, pels arquitectes tècnics Nela Carbonell i Gustavo Furest, i per la directora de la Fundació Marjal, Sofia Blasco. Després del lliurament de premis, l'arquitecte i professor de la Universitat Politècnica de Madrid Francisco Javier Neila va oferir la conferència “L'ús de recursos sostenibles en l'arquitectura vernacla dels climes freds”.

La mostra s'exhibeix al MUA fins al 10 de setembre

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464