Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Ciència lúdica i divertida en 'El Pati de la Ciència'

Ciència lúdica i divertida en 'El Pati de la Ciència'

Els dies 5, 12 i 18 de juliol se celebraran els tallers científics de El Pati de la Ciència, que es portaran a terme en diferents espais del campus. El Pati de la Ciència és un programa de divulgació científica proposat, desenvolupat i patrocinat per la Universitat d'Alacant, que consisteix en la realització de diverses activitats científiques des d'un punt de vista lúdic i divertit. En aquesta ocasió, participaran xiquets de 6 a 14 anys, que tindran ocasió de realitzar en diferents sessions segons grups d'edat els tallers “Ciència, foc i pirotècnia”, “Física refrescant i colorida” i “Les matemàtiques de Hogwarts”.

Els tallers del Pati de la Ciència van encaminats a la divulgació científica mitjançant la realització d'experiments molt senzills dirigits tant a xiquets com a majors. Segons explica la coordinadora del programa, la professora del Departament de Física Aplicada de la UA Isabel Abril: “En general, els joves són molt receptius i curiosos davant qualsevol novetat, són el futur de la nostra societat, així que considerem molt interessant que tinguen un primer contacte positiu i amè amb la ciència. Reivindiquem el caràcter lúdic i divertit de la ciència, i igual que ens agrada llegir un conte o escoltar música i no hem de ser necessàriament literats o músics per a això, també vam considerar que podem conèixer, gaudir i jugar amb la ciència sense necessitat de ser científics”.

Els participants en aquests tallers, que seran tutelats per monitors especialistes en la matèria, tindran l'oportunitat de realitzar experiències senzilles amb les seues pròpies mans, amb un material fàcil d'adquirir perquè pugan ser reproduibles a casa o en el centre escolar. L'activitat ha contat amb el suport del Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA.

Fitxer adjunt: Experiment en un taller de l''any passat


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464