Saltar apartados

El MUA acull La Mar de Ciències

El Museu de la Universitat d'Alacant acull a partir avui dimecres l'exposició titulada “La Mar de Ciències”, una mostra organitzada per la RUVID (Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la I+D+i), en col·laboració amb les set universitats, tant públiques com privades, de la Comunitat Valenciana. L'objectiu d'aquesta exposició és “acostar als ciutadans determinats aspectes científic-tecnològics relacionats amb el món marí i, especialment, amb el Mar Mediterrani”, segons explica Pilar Durá Gilabert, gerent de RUVID. La mostra conta amb diferents panells il·lustrats en els quals es respon de manera senzilla tant a qüestions de caràcter científic com a curiositats relatives al mar i les espècies que ho habiten. Des de la forma de mamar un dofí o com suren els peixos fins a la manera de reduir l'impacte humà en el mar, d'on prové la sorra de les nostres platges o com es formen les ones són alguns dels “secrets” que es desvetlla en els panells.

A més, acompanyen a l'exposició tres 3 urnes en les quals s'explica el procés de formació de les boles de posidònia, pots de cristall amb diferents espècies marines, una urna amb pilotes de colors que representen la composició química de l'aigua del mar, així com documentals, jocs interactius i presentacions multimèdia que conviden als visitants a conèixer aspectes com les característiques que distingeixen a les espècies animals de les vegetals, les propietats curativas de les algues o la biodiversitat en el món marí.

Els documentals que s'exhibeixen, un total de set, han estat realitzats pels diferents Tallers d'Imatge de les Universitats Valencianes. Dues d'ells, els dedicats a les Illes Columbretes i la Reserva Marina de Tabarca, han estat realitzats i dirigits per José Antonio Moya, especialista en video científic i submarí del Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant. Les altres projeccions se centren en cetacis, arqueologia submarina, investigació oceanogràfica i construcció de dics.

Entre els elements més didàctics, segons comenta Pilar Durá, “hi ha una pantalla tàctil amb jocs didàctics que han estat desenvolupats en Ruvid sobri curiositats marines, especialment pensades per a un públic jove”.

L'exposició, que conta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació, es pot veure en la sala 365 del MUA fins al 8 de setembre.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464