Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Monòlegs de Kafka, poesia valenciana i pop-rock en acústic

Monòlegs de Kafka, poesia valenciana i pop-rock en acústic

La tercera setmana de Les Nits d’Estiu de la Seu arranca el 19 de juliol amb la lectura dramatitzada a càrrec de Miquel Mestre. Es tracta de dos monòlegs encadenats, acompanyats de música, dels autors Benet i Jornet i Franz Kafka. El 20 de juliol serà el torn del poeta Lluís Alpera, que efectuarà un recital poeticomusical amb una selecció de textos de poetes valencians com Ausiàs March i Roís de Corella, entre uns altres. Al piano l’acompanyarà Antoni Abadia Milà. El 21 de juliol tindrà lloc el concert de la banda de pop rock Kilómetro Cero que, per a l’ocasió, ha preparat una versió acústica i íntima dels seus temes. El 22 de juliol, al Centre cultural Las Cigarreras, actuarà Barcelona Bluegrass Band, on dos músics singulars com Lluís Gómez (banjo) i Joan Pau Cumellas (harmònica) presenten un espectacle dedicat a la música originària dels Apalaches dels EUA, que ells enriqueixen amb ingredients del blues, el country, el jazz o la música cèltica. Les sessions seran a les 21.30 hores, a la Seu Ciutat d’Alacant.

Monòlegs de Benet i Jornet i Kafka
El primer dels monòlegs musicalitzats es titula Alopècia, de Benet i Jornet que, segons comenta Miquel Mestre, “mostra el procés d’animalització d’un home, estigmatitzat per la calvície que li han imposat el temps i l’edat”. El segon monòleg és el conegut Informe per a una acadèmia, de Kafka, que mostra un procés contrari a l’anterior: la humanització d’un simi. Tal com explica Mestre, “l’espectacle s’emmarca en el que el gran Adrià Gual, impulsor del teatre català actual, va denominar teatre íntim el 1898. Es tracta d’un teatre nu, sense gairebé concessions escenogràfiques ni interpretatives, únicament les necessàries per a fer comprensiva la intensitat i profunditat dels textos”.
Poesia valenciana i piano

Lluís Alpera, acompanyat al piano per Antoni Abadia Milà, oferirà un recital poeticomusical de la seua Antologia dels poetes valencians, que arreplega composicions d’Ausiàs March, Roís de Corella, Joan Timoneda, Vicent Querol, Joan Valls, Vicent Andrés Estellés, Carmelina Sánchez Cutillas, Maria Beneyto i Lluís Alpera. La selecció musical inclou peces de Chopin, Granados, Bach i Debussy, entre uns altres.

Pop-rock en acústic
La banda Kilómetro Cero comença el seu camí el 2008. Integrada per les veus d’Alex i Isma, Bea (veu i piano), Jordi (bateria) i Sueko (guitarra), les lletres fresques i la garra roquera fan de Kilómetro Cero un grup innovador que aposta per l’experimentació en totes les branques del pop-rock. “Per al concert de la Seu hem preparat una versió acústica, més íntima, dels nostres temes”, explica el grup.

Música dels Apalaches
Una formació inèdita completada pels artistes Miguel Talavera (guitarra-dobro) i Maribel Rivero (contrabaix). Tots ells especialistes en bluegrass, un estil exigent en el domini dels instruments que captiva als amants de la música acústica en estat pur. A més de fer un homenatge a la música 'old time' nord-americana, el grup fa les seues pròpies creacions i dóna un toc modern i personal a aquesta música d'arrel.

Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala

Fitxer adjunt: Recital poètic-musical

Fitxer adjunt: La banda Kilómetro Cero

Fitxer adjunt: Barcelona Bluegrass Band


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464