Saltar apartados

El MUA s'ompli de Pintures, amb Javier Lorenzo

La Sala 365 del Museu de la Universitat d'Alacant acull a partir del pròxim dimecres, dia 19 d'octubre, les obres del pintor alacantí Javier Lorenzo. Es tracta d'una recopilació d'al voltant de quaranta obres, totes realitzades en oli sobre llenç que es mostren sota el títol de Pintures. Segons explica Lorenzo, la major part de les obres exposades procedeixen de la seua última etapa creativa, però hi ha algunes procedents de col·leccions particulars que el pintor ha volgut rescatar per a aquesta exposició per a "revisar la seua significació”.

La factura pròxima al hiperealisme fotogràfic i el traç precís doten a les escenes recreades per Javier Lorenzo d'un halo tridimensional on cada element de l'obra té un paper en la composició final. L'ús de la llum i la particular mirada del pintor sobre l'escena també són trets que identifiquen un resultat final d'uns paisatges dotat de cert to poètic i gran poder d'evocació. Per als seus personatges, que retrata gairebé sempre d'esquena, Lorenzo pren models d'amics i familiars als quals situa en llocs i moments estratègicament pensats i preparats al mil·límetre.

La inauguració de l'exposició, que contarà amb la presència de Javier Lorenzo, el director del MUA, Mauro Hernández, la vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno i l'escriptor i professor de la UA, Emilio Soler, entre uns altres, tindrà lloc a les 19 hores. L'entrada és lliure.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464