Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'eterna lluita entre la raó i la fe en 'Agnes de Dios'

L'eterna lluita entre la raó i la fe en 'Agnes de Dios'

El pròxim 25 d'octubre, a les 20.00 hores, s'estrena en el Paranimf de la UA l'obra Agnes de Dios, de John Pielmeier, dirigida i versionada per Fernando Embid, del Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA. L'obra, produïda pel Vicerectorat d'Extensió Universitària amb la col•laboració de la Fundació General de la UA, el Centre d’Estudis de la Dona (CED), Universitat Permanent de la UA (UPUA) i Associació d'Alumnes i Exalumnes de la UPUA, se situa en un convent de clausura on s’ha produït un succés insòlit: Agnes, una jove novícia, ha tingut un bebè sense que ningú, ni tan sols ella mateix, sabera que estava embarassada. Una psiquiatra indaga per trobar una explicació raonable per a un fet que aparenta ser el resultat i la prova d'una intervenció divina.

«La idea de fons del text és l'eterna lluita entre la ciència i la religió, entre la raó i la fe», comenta Embid, que assegura que ha volgut oferir una interpretació diferent del llibret original, més enfocat a l'explicació religiosa, per a centrar-lo en les tres dones protagonistes que constitueixen un triangle de tensió. «Em van començar a interessar les dones: la psiquiatra, que s'aferra a les seues creences i al seu odi per tot el que no siga racional; la mare superiora, que s'aferra a les seues creences com a taula de salvació, i Agnes, a la qual encara no han deixat ser dona, que encara no ha crescut».

Amb un repartiment de dones integrat per Rosana Esclapez, alumna de la UA de la Facultat d'Educació, en el paper d’Agnes; Pepa Antón, en el paper de la psiquiatra, membre del grup de Teatre de la UPUA, i Ascensión Perona com a mare superiora, professora de cant del Conservatori Superior de Música d'Alacant, l'obra comptarà amb música de violoncel en directe gràcies a la interpretació del membre de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) Rafael Lucas Vaquero.

Segons comenta Embid, l'obra «va començar a forjar-se fa vuit anys arrere, quan el Taller d'Imatge va signar el conveni amb l’INAEM per a realitzar treballs promocionals amb la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. Allí vaig començar a aprendre coses sobre el teatre de primera mà i, de colp i volta, un estiu vaig pensar a escriure una versió de Agnes de Dios, una obra senzilla pel que fa a recursos però complicada des del punt de vista dramàtic, ja que l'argument està al límit, a la vora de l'increïble».

Venda d'entrades (3 €) en la llibreria Compas UA, Servicam i una hora abans de l'actuació al Paranimf de la UA.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464