Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Trobada amb Vicenç Villatoro a la sala Aifos i a Alcoi

Trobada amb Vicenç Villatoro a la sala Aifos i a Alcoi

El pròxim 4 de novembre, a las 11.00 hores, la sala Aifos acollirà la trobada amb l’escriptor, periodista i actual director de l’Institut Ramon Llull Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957), que parlarà al voltant de la seua darrera novel•la Moon River i, a partir d'això, realitzarà “una reflexió sobre els mecanismes de creació de la ficció, sobre la relació entre ficció i realitat i sobre la novel•la com a gènere”, explica l’autor. Així mateix, l'autor celebrarà la trobada L'Institut Ramon llul al món. El paper de la institució dins i fora de les nostres fronteres el mateix dia, a les 19.00 hores, al Saló d'Actes AITEX-CEEI. Edifici Bambú (Plaça Emili Sala, 1. Alcoi).

Com a escriptor ha publicat una dotzena de novel•les, entre les quals destaquen Evangeli gris, Memòria del traïdor, La claror de juliol, Hotel Europa i La ciutat del fum. Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta, etc. L’any 2004 va guanyar el premi Carlemany amb la novel•la La derrota de l’àngel i el 2010 el Ramon Llull amb Tenim un nom. Ha publicat llibres de poesia, memorialístics, de divulgació i d’assaig polític. El seu darrer llibre és el poemari Sense invitació (2011)

Com a periodista ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, Avui i TV3. A El Correo Catalán va ser cap de la secció de Cultura i espectacles. Va ser director de l’Avui entre 1993 i 1996. Ha estat cap de la secció de Cultura de TV3, director i presentador dels programes Trossos i Crònica 3 i presentador del programa Millenium i De llibres. Va ser director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2002-2004). També en el món del periodisme, ha col•laborat com a articulista en diversos mitjans (Avui, El Periódico, El País, El temps, Catalunya Ràdio i Com Ràdio, entre d’altres) i ha estat professor de Gèneres d’Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB.

Va ser director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997-2000). Entre els anys 1999 i 2002, va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU.

Entre d’altres ocupacions en l'àmbit cultural, també ha estat director cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana entre el 2000 i el 2002 i comissari de les exposicions “Escolta, Espanya”, “Catalunya, tierra de acogida” i “Veus”, guionista cinematogràfic i autor de lletres de cançons.

Organitza
Departament de Filologia Catalana de la UA

Fitxer adjunt: Cartell de la ponència

Fitxer adjunt: Programa. Encontre amb Vicenç Villatoro


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464