Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Les seus de Biar i Xixona celebren el seu desè aniversari

Les seus de Biar i Xixona celebren el seu desè aniversari

Tal dia com avui 13 de desembre, però fa ja deu anys, les seus universitàries de Biar i Xixona obrien les seues portes sota la voluntat de dur el coneixement fora del campus universitari de la Universitat d'Alacant i potenciar la cultura de les seues gents a través d'activitats culturals i educatives.

Des de l'obertura d'ambdues seus, la varietat d'activitats programades anualment ha anat en augment atenent a les necessitats de la població. Així, a més d'oferir diferents esdeveniments culturals com exposicions, conferències, actuacions musicals, representacions teatrals, etc., també s'han impartit cursos i seminaris didàctics continus que completen l'oferta de la Universitat d'Alacant. Tots ells amb entrada lliure i oberts a tot tipus de públic.

Concretament, la seu universitària de Biar situada en la Casa de Cultura des del 2001, es va crear sota un conveni marc entre l'Ajuntament de la població i la Universitat d'Alacant pel qual es va acordar potenciar la col·laboració en el camp de la informàtica, amb possibilitat d'aprofitar els mitjans dels quals disposen ambdues institucions, l'accés als fons bibliogràfics, la subscripció de contractes d'investigació entre departaments i l'elaboració de dictàmens tècnics a petició de l'Ajuntament.

En el cas de la seu de Xixona, situada també en la Casa de Cultura de la localitat, els seus objectius es van centrar en la formació de postgrau en diverses matèries, com l'especialització i innovació en traducció i correcció de textos, innovació en terminologia cientificotécnica, ensenyament de la llengua i la literatura valenciana, en matèries agroalimentarias, en matèries mediambientals, en matèries empresarials i realització i edició digital de traduccions multilingües.

Fins al moment la Universitat d'Alacant disposa de vuit seus universitàries repartides per tota la comarca alacantina: Biar, Concentaina, Ibi, La Marina, La Nucia, Oriola, Villena, Xixona i Saix, i situades en edificis que formen part del patrimoni històric o artístic de les respectives localitats.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464