Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Plataforma contra la Pobresa i la Desigualtat a Alacant

Plataforma contra la Pobresa i la Desigualtat a Alacant

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat avui que es concedisca el Premi Maisonnave 2011 a la Plataforma contra la Pobresa i la Desigualtat a Alacant en reconeixement de la seua acreditada trajectòria en defensa dels valors cívics i ciutadans, així com pel seu compromís amb la defensa de les llibertats.

Amb el Premi Maisonnave, la Universitat d'Alacant reconeix l'activitat continuada en defensa dels valors cívics o de la promoció de l'educació i la cultura. D'acord amb aquesta premissa, la UA considera que la Plataforma contra la Pobresa, l'Exclusió i la Desigualtat Social a Alacant ha mantingut com a eixos prioritaris de les seues actuacions la denúncia, la divulgació i la formació, des dels seus inicis el 1998, i representa, doncs, els valors promulgats pel Premi. El lliurament tindrà lloc demà dijous 1 de desembre, a les 20:00 hores en la Seu Ciutat d'Alacant.
D'altra banda, el Consell també ha aprovat elevar una petició urgent per a posar en marxa la línia 2 del TRAM. En l'escrit, la Universitat d'Alacant considera que és imprescindible disposar d'una infraestructura de transport complementària a l'existent i que siga suficientment flexible per a donar resposta a la demanda, una xarxa de transport públic que oferisca un servei de qualitat, amb horaris i freqüència adequats, que satisfaça les necessitats actuals.

Entitats que formen la Plataforma contra la Pobresa i la Desigualdad d’Alacant
- Càritas
- CCOO
- Centre Loyola
- Col·lectiu Intercultural
- Comitè Solidaritat amb Perú Pachamama
- Entrepobles
- Esquerra Unida
- Hoac Alacant
- Projecte Lázaro
- CGT
- Alacant Acull
- Comunitats cristines populars
- Plataforma defensa i millora dels serveis públics de salut mental
- Esquerra anticapitalista
- Projecte Cultura i Solidaritat
- Xarxa ciutadana Ací cap tothom / Aquí cabemos tod@s
- Africakialacant

Acord Consell de Govern

Posada en marxa urgent de la línia 2 del TRAM
La Universitat d'Alacant, en el context de l'Agenda 21, ha elaborat la seua proposta de Pla de Mobilitat Sostenible amb la finalitat d'assegurar, a escala local i a llarg termini, l'accessibilitat i mobilitat sostenibles, tant en l'accés al campus de Sant Vicent del Raspeig com en els desplaçaments interns. La finalitat última d'aquest Pla consisteix a implementar un sistema de transport que done prioritat a alternatives de desplaçament no contaminants i als mitjans col·lectius de transport públic.

En aquest sentit, per a la Universitat d'Alacant és imprescindible disposar d'una infraestructura de transport complementària a l'existent i suficientment flexible per a donar resposta a la demanda; una xarxa de transport públic que oferisca un servei de qualitat, amb horaris i freqüència adequats, que satisfaça les necessitats actuals.

Sens dubte, la posada en marxa de la línia 2 del TRAM contribuirà a atènyer aquests objectius, amb un funcionament que preveja freqüències de pas elevades i costos assequibles, tal com s'ha vingut reclamant des de la Universitat.

La Generalitat Valenciana ha destinat fons públics perquè avui la infraestructura de la línia 2 del TRAM siga una realitat. No obstant això, aquesta no és útil per a la ciutadania, i en particular per a la comunitat universitària, mentre els vehicles no circulen per les vies.
D'acord amb el que s’ha exposat, el Consell de Govern de la Universitat d'Alacant reunit el 30 de novembre de 2011reclama que, de manera urgent, es pose en funcionament la línia 2 del TRAM.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464