Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Recital líric amb la soprano Ascensión Padilla i la pianista Amparo Pous

Recital líric amb la soprano Ascensión Padilla i la pianista Amparo Pous

El pròxim 12 de gener, a les 20.15 hores, tindrà lloc l'última actuació del primer quadrimestre del programa d'arts escèniques Paranimf de la UA. Es tracta del recital líric De París a Madrid. El Romanticisme francès i la Cançó espanyola, a càrrec de la soprano Ascensión Padilla i la pianista Amparo Pous. El concert, que se celebrarà a les 20.00 hores, en el Paranimf de la UA, ha contat amb la col·laboració de la Universitat Permanent de la UA.

La primera part del concert inclourà un repertori integrat per Depuis li jour de Louise, de G. Charpentier; Les filles de Cadiz, de L. Delibes; Clar de lluna (piano sol), de C. Debussy, Je dis que rien ne m’épouvante (de Carmen), de G. Bizet; Ah ! Je ris de em voir si belle en ce miroir (de Fausto), de Ch. Gounod, i Pleurez! Pleurez, mes yeux! (de Li Cid), de J. Massenet.

En la segona part s'interpretaran Nana i El drap moruno (de Set cançons populars espanyoles) de M. de Falla; Les dues pors i Cantars (del Poema en forma de cançons) de J. Turina; Dansa de 'La vida breu’ (Piano sol), de M. de Falla; Jo vull a un home (del Cap Primer), de M. F. Caballero, i D'Espanya vinc (de El nen jueu) de P. Lluna.

Nascuda a Alacant, Ascensión Padilla ha rebut formació reglada en centres professionals de música d'Alacant. Rep classes de tècnica vocal, interpretació i escenografia amb la soprano uruguaya Jovita Gómez Couto des de 2004. Ha realitzat recitals en el Teatre Principal d'Alacant, en les Cigarreras, en l'Ateneu d'Alacant, en l'Aula Cultural de la CAM, en l'Auditori ADOC (Elda), en el Teatre Castelar (Elda), en el Teatre Calderón (Alcoi), en l'Auditori d'Altea i en la Seu Ciutat d'Alacant, així com a Florència i amb l'Orquestra de Càmera de París una gira per Alemanya.

Amparo Pous, pianista guardonada en concursos nacionals i internacionals, ha ofert recitals a Espanya, Alemanya i Itàlia. Després de finalitzar la seua formació pianística a València amb Lucca Chiantore i en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb Ana Guijarro, és becada per la fundació “Alexander von Humboldt” i el Institut Valencià de la Música (IVM) per a ampliar estudis musicals en l'Escola Superior de Música i el Teatre d'Hamburg, amb Marian Migdal i Burkhard Kehring. Ha estat convidada a participar en distingits cicles de concerts com en el Festival “Mecklenburg-Vorpommen” de Rostock, Musikhalle d'Hamburg, “Palais Schleiermacher” de Berlín, Teatre Rossini de Pésaro i Teatre de l'Òpera de Roma.

Entrades (5 ) en llibreria Compas UA, en Servicam i una hora abans de l'actuació en el Paranimf de la UA.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464