Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Una producció espanyola i altra italiana, triomfadores de Mostrari

Una producció espanyola i altra italiana, triomfadores de Mostrari

La passió per la dansa i el lliurament sense límits d'una mare coratge kosovar van aconseguir alçar-se anit amb el premi del públic i el del jurat, respectivament, en la III edició de Mostrari, la Mostra de Documentals Euromediterráneos Universitaris de Temàtica Social que organitza el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant. L'acte de lliurament de premis es va celebrar en el MACA i va contar amb la participació de la vicerectora d'Extensió Universitària de la UA, Josefina Bueno, la conservadora de les col·leccions del MACA, Rosa Mª Castells, el director del secretariat de Cultura, Carles Cortés, la professora de la Università degli Studi digues Bari i representant del jurat, Valentina Ripa, Josep Antoni Ybarra, per part de la Càtedra Bancaixa de Joves Emprenedors i la representant de Casa Mediterrani, Mª Ángeles Rochel.

El premi del públic, amb un import de 1.000 euros i patrocinat per la Càtedra Bancaixa per a Joves Emprenedors, va ser para Rhythm of Life (El ritme de la vida, Espanya), una producció espanyola obra de Usua Garin, procedent de l'Escola de Cinema de Barcelona, ECIB. En ella, un ballarí suís intenta fer de la seva passió per la dansa una forma de vida a Barcelona. Per la seva banda, el documental titulat en Heart-Quake, es va alçar amb el premi del jurat, per un import de 2.000 euros, amb el patrocini de Casa Mediterrani. La pel·lícula, obra de Mark Olexa, de la ZeLIG School for documentary, television and new mitja, d'Itàlia, conta la història d'una dona kosovar que, amb l'ajuda d'una ONG deixa per primera vegada el seu país per a intentar guarir al seu fill d'una greu malaltia de cor.

En aquesta edició de Mostrari han participat sis documentals procedents de Turquia, El Marroc, Alemanya, Itàlia, Regne Unit i Espanya. La mostra es va iniciar el passat dia 12 de desembre i s'ha desenvolupat en el Museu d'Art Contemporani d'Alacant.


PREMI DEL PÚBLIC (1000 euros, patrocina Càtedra Bancaixa de Joves Emprenedors)
· Rhythm of life (Usua Garin)
ECIB Escola de Cinema de Barcelona (Espanya)

PREMI DEL JURAT (2000 euros, patrocina Casa Mediterrani)
· Heart-Quake (Mark Olexa)
ZeLIG School for documentary, television and new mitja (Itàlia)

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464