Saltar apartados

El MUA acull la presentació de Intransit

El Museu de la Universitat d'Alacant acull demà dijous, dia 19 de gener, la presentació de Intransit, una plataforma creada per la Universitat Complutense de Madrid i coordinada per l'Associació Cultural Pensart, que aposta per establir pautes professionals de treball entre la comunitat artística universitària i els agents culturals que operen en aquest sector.

AL projecte s'han unit les Universitats d'Alacant i Zaragoza, que consideren Intransit un mitjà eficaç per a formar i crear consciència -principalment entre els creadors joves i emergents- de la importància de l'esforç personal, el rigor en la pràctica i l'excel·lència en el desenvolupament dels processos d'investigació i creació dels artistes.

L'acte que es desenvoluparà en el MUA contarà amb la participació de la Vicerectora d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant, Josefina Bueno i de la Vicerectora d'Atenció a la Comunitat Universitària de la Universitat Complutense de Madrid, Cristina Velázquez, que serà l'encarregada de detallar els detalls del projecte. Encara que l'entrada a la presentació és lliure, s'ha fet especial èmfasi a convidar a artistes emergents, principalment als quals tinguen estudis universitaris d'art, així com a crítics, galeristas, professors universitaris, comissaris, gestors culturals, responsables polítics i tècnics encarregats de centres art, museus, sales d'exposicions, entre uns altres, pel que es preveu una assistència inicial d'al voltant de 50 especialistes de diferents branques relacionades amb l'art.

Segons el tècnic del MUA encarregat de l'esdeveniment, Aramis López, “Intransit es vol convertir en una plataforma presencial interautonómica, que serveixa de via d'unió entre tots els sectors professionals de l'art contemporani i l'administració pública”. El projecte se sustentarà també a través d'una pàgina web que servirà de fòrum permanent per a l'intercanvi de projectes i idees i que permetrà que la informació viatge en totes les direccións i ajude a unir sinèrgies per a revitalitzar la creació i la difusió artística. “El fet que les reunions de Intransit vagen a ser presencials és altra de les virtuts del projecte ja que va a permetre que la gent es conega personalment i s'estableixa un flux de cordialitat que sens dubte serà un al·licient per a les relacions i la dinamització del sector”, explica López.

La trobada del MUA conclourà amb un taller pràctic sobre com presentar un projecte artístic, a càrrec d'Eugenio Ampudia, un dels video-artistes espanyols més reconeguts del moment. Ampudia va rebre en 2008 la beca The Delfina Foundation (Londres) i el Premi AECA al millor artista espanyol viu representat en ARCO 08. L'artista tractarà de situar al creador davant la realitat del seu propi mercat i els ensenyarà a traçar un pla d'acció a partir de l'anàlisi de la realitat professional que ho envolta.

Programa de l'acte:

16.30 h Presentació de l'acte. Josefina Bueno Alonso. Vicerectora d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant.
16.45 h Presentació projecte intransit. Cristina Velázquez Vidal. Vicerectora d'Atenció a laComunidad Universitària de la Universitat Complutense de Madrid.
17.00 h Presentació intransit, plataforma complutense de creadors universitaris, i arxiu digital. Objectius i metodologia. Pensart Cultura A. de C.
18.00 h Taller Pràctiques Artístiques amb Eugenio Ampudia,

Més informació en www.intransit.es

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464